Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher pre više od deset godina doživeo je jezivu nesreću na skijanju u francuskim Alpima. Od tada Šumija niko nije video u javnosti sem najuže porodice i nekoliko prijatelja, pa se zbog toga naširoko priča o njegovom zdravstvenom stanju. Uglavnom stižu neproverene informacije; prvo se pričalo da je i dalje u komi, potom da je kao biljka, zatim i da ne može uopšte da komunicira, dok sada stižu nešto drugačije vesti.

Britanski vozač Džoni Herbert, inače njegov bivši kolega iz Benetona, jedan je od retkih koji je javno podelio informacije koje nam govore da je Šumaher bolje: "Povremeno čujem neke stvari... Recimo, od nekih ljudi iz Formule 1 sam čuo da Šumaher sedi za trpezarijskim stolom tokom večere, ali ne znam da li je istina, mogu da čitam samo između redova", rekao je Herbert.

Poznati vozač Formuče 1 je rekao da je "normalno što se porodica ne oglašava na ovu temu" jer su oduvek sve čuvali od očiju javnosti, pa da je tako bilo i za vreme njegove karijere. Ipak, razume i znatiželju javnosti: "Svi bi voleli da znaju šta se dešava, posebno ako stvari idu pozitivnim tokom. Ali, zato što nemamo nikakve informacije, možemo samo da pretpostavimo da još nema znaka da je potpuni oporavak moguć", dodao je Herbert.

Profimedia Mihael Šumaher

Inače, Šumaher već godinama sa porodicom živi u vili kraj Ženevskog jezera, a tu su i skupo plaćeni bolničari koji brinu o njemu, ali su potpisali ugovore po kojima ne smeju ništa da kažu medijima: "Po mom mišljenju, a to moram da kažem, to što ništa nismo čuli o Šumaheru od njegove porodice mi govori da je nažalost situacija slična kao odmah posle nesreće. Deluje da nije mnogo napredovao od tada, tako da pretpostavljam da čekaju da naučnici smisle nešto što će vratiti Mihaela koga smo poznavali i koga su navijači gledali na stazi", kazao je uz zebnju Herbert.

Podsetimo, bilo je i onih koji su tvrdili da Šumaher "komunicira samo očima", dok je njegov prijatelj Šan Tod najčešće izlazio u javnost i davao informacije: "Mihael je prijatelj, smatram ga delom porodice. Redovno ga posećujem... A kako je? To je njegova privatna stvar. Jedino što ću reći jest da mu se divim, kao i njegovoj porodici. Moramo da poštujemo njegovu privatnost".

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo

(MONDO - M.V.)