Jedan od najboljih skijaša današnjice, Norvežanin Aleksander Omot Kilde (31) nedavno je doživeo težak pad na spustu u Vengenu, pre dve nedelje. Odmah je bilo jasno da je sezona završena za norveškog takmičara, a sada su na njegovom Instagram profilu pojavile uznemirujuće fotografije sa detaljima oporavka.

Omot Kilde je imao nekoliko operacija nakon teškog pada, a na slikama koje je podelio između ostalog se vide i šavovi kojima su ga doktori ušili u bolnici. Na pojedinim fotografijama ima krvi, Aleksander je pokazao i oderotine po telu, a najšokantnija je fotografija na kojoj se vidi golo mesto jednog od najboljih takmičara u zimskim sportovima poslednjih godina.

Kilde je rešio da svoje pratioce redovno obaveštava o procesu oporavka, pa tako na društvenim mrežama iz dana u dan piše šta mu se dešavalo u bolničkoj postelji. Za sada je naveo da se onesvestio kada je pokušao da ode do toaleta, da je osetio najjači bol u životu i da je zahvalan što su ga helikopterom prebacili bliže Insbruku u kojem živi.

U drugoj nedelji oporavka Aleksander Omot Kilde uspeo da sedi nekoliko minuta bez da se onesvesti, prvi put je uspeo da izađe napolje i prvi put nakon nesreće uspeo je da se istušira! Norvežanin je saznao da će narednih sedam nedelja provesti u kolicima i da će oporavak biti težak, pošto neke funkcije još nisu na nivou pre nesreće. Pogledajte njegovu objavu i fotografije, za koje vas upozoravamo da su uznemirujućeg sadržaja:

Najveća podrška Kildeu tokom dve nedelje u bolnici i u prvim danima nakon prebacivanja u kuću u Insbruku bila je Mikejla Šifrin, najbolja skijašica svih vremena. I ona je trenutno povređena - takođe je završila aktuelnu sezonu - pa će u narednom periodu moći mnogo vremena da provedu zajedno.

Aleksander Omot Kilde i Mikejla Šifrin zajedno su od leta 2021. godine, a jedno drugom bili su uteha nakon teških sezona koje su imali. Sada su ponovo tu jedno za drugo, da se izbore sa teškim povredama i naredne sezone vrate na stazu. Ovako izgleda Mikejla Šifrin:

Instagram/mikaelashiffrin/printscreen Američka skijašica Mikaela Šifrin, trenutno najbolja na svetu u alpskom skijanju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI Kurir TV