Bokserski spektakl koji su mnogi nazivali "borba" veka - duel Tajsona Fjurija (35) i Oleksandra Usika (37) - otkazan je, ali onda ponovo zakazan! Borba koja je bila planirana za 17. februar u Rijadu (Saudijska Arabija) otkazana je zbog povrede koju je Fjuri doživeo tokom sparinga sa Agronom Smakićijem, međutim organizatori su brzo seli za sto sa dvojicom boksera i dogovorili da se ipak održi tri meseca kasnije.

Preciznije, ljubitelji boksa moraće da sačekaju do 18. maja kako bi gledali duel Britanca i Ukrajinca, a nadamo se da do tada neće biti nikakvih preokreta ili otkazivanja, odnosno bilo bi idealno kada bi dvojica "teškaša" u savršenom stanju i formi dočekala pomenuti meč.

Ulog u ovom meču su svi pojasevi svetskog prvaka teške kategorije (IBF, WBA, WBO, WBC), a postojale su spekulacije da je Fjuri otkazao zbog toga što je nespreman, odnosno "lažirao" je posekotinu na glavi kako bi dobio na vremenu.

"Potpuno sam razočaran, jer sam se tako dugo pripremao za ovu borbu i bio u super kondiciji. Žao mi je zbog svig koji učestvuju u ovako ogromnom događaju i pažljivo ću raditi na zakazivanju novog datuma kada mi oko zaceli. Mogu samo da uputim izvinjenje svom timu, Usikovom timu, borcima koji je trebalo da se bore pre nas, partnerima, kao i navijačima i našim domaćinima, mojim prijateljima u Saudijskoj Arabiji", objavio je Fjuri.

Profimedia, PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia Tajson Fjuri

BONUS VIDEO:

MLADA NADA I VELIKI POTENCIJAL U BOKSU - MATIJA RADOVIĆ! MONDO/Teodora Orlandić i Anja Rašović

(MONDO - M.V.)