Srbija može konačno da odahne! Posle velike drame oko najtalentovanijeg rukometaša koga "orlovi" imaju Stefana Dodića izgleda da ćemo sjajnog srednjeg beka uskoro videti na terenu. Pred meč sa Flensburgom u Top 16 fazi prvi operativac Vojvodine Darko Jevtić je otkrio da će Dodić uskoro na teren. 

"Želim da umirim javnost. Kao klub smo izašli sa prejakim izjavama. Nije to tako ozbiljno. Stefana očekujemo na terenu za 15 do 20 dana. U dobroj je situaciji da napravi ono što svi od njega očekujemo, da bude predvodnik srpskog rukometa u narednih 10 godina", rekao je Jevtić u klupskom programu pred meč. 

Javnost se uzbunila nakon što je Dodić prvo kao veliko pojačanje došao u Vojvodinu, a zatim propustio da debituje na derbiju domaće lige sa Partizanom na Banjici. Tada je šef struke crveno-belih Boris Rojević istakao da je čak i Dodićeva karijera pod znakom pitanja.

"Ne znam šta će biti s njim i njegovom karijerom", rekao je Rojević, pa nastavio: "Dodić je ustao jutros i izgubio deo mišića. Niko ne zna zašto, zbog čega. Izgubio je 30 odsto mišića. Zaista sam šokiran i ceo dan sam nervozan i jako tužan. Mislim da je to dete trebalo da bude neko ko će da nosi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim sezonama. Bio je moja velika želja i prethodnih godina. Bio sam u šoku kada me je nazvao kondicioni trener i saopštio mi to. Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, celu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza. Verovatno da nije bila prava dosad. Dobio je zeleno svetlo da igra i..."

stefan dodić
Profimedia 

Sada se ipak nazire povratak Dodića, doduše ne za mečeve sa Metaloplastikom u prvenstvu i odlazak Flensburgu na noge u Ligi Evrope. Trebalo bi da se uskoro na teren vrati i Milan Vukovljak, a Milana Miliža i Vukašina Vorkapića nažalost neće biti na terenu neko duže vreme.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Miloš Kos gol, TV Arena sport Arena Sport