Predstojećeg vikenda u Bahreinu počinje nova sezona Formule 1, a tokom pauze nije bilo nikakvih promena - osim što se slavni Luis Hamilton "obećao" Ferariju od 2025. godine. Zbog toga će i ova sezona biti posebno uzbudljiva jer bi tokom nje, a posebno na kraju, moglo da dođe do velikog "tumbanja" u ekipama.

Tu će svakako i konstruktori razmišljati i o budžetima, a sada su objavljene i plate svih vozača Formule 1. Na prvom mestu nema nikakvog iznenađenja jer je trostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen apsolutno zasluženo najplaćeniji. Red Bul za njega godišnje izdvaja 55 miliona evra, što je inače suma bez bonusa od pobeda, šampionske titule ili rekorda, što se tek dodatno naplaćuje slovom ugovora.

Na drugom mestu je Luis Hamilton iz Mercedesa sa platom od 45 miliona evra, potom sledi Šarl Lekler (Ferari) sa 34, ali je pitanje da li će to biti uslovi na koje će pristati ako od sledeće sezone bude drugi vozač, iza pomenutog Britanca. Na četvrtom mestu je Lando Noris (Meklaren) sa 20, pa slede Džordž Rasel (Mercedes) i Fernando Alonso (Aston Martin) sa po 18, Serhio Perez (Red Bul) ima 14, Karlos Sainc (Ferari) 12, a Valteri Botas (Stejk) okruglo deset.

Svi ostali su "debelo" ispod, a najmanje od svih u celom sportu zarađuju Juki Cunoda (RB Honda - nekadašnji Alfa Tauri) i Logan Sardžent (Vilijams) sa po milion evra. Ipak, njih dvojica imaju i ozbiljan marketinški potencijal, tako da sigurno ne može da se kaže da rade za "siću".

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo

(MONDO - M.V.)