Na početku skakačkog vikenda u Lahtiju pobedu je sjajnim skokovima odneo Lovro Kos, ali su najbitnije priče ostale u prvoj seriji! Prvo je u kvalifikacijama opet oduševio 51-godišnji veteran Norijaki Kasai koji je uspeo da skoči 112 metara i da se plasira u drugu seriju kao 41. a zatim je u toj prvoj seriji pravu katastrofu doživeo prvi u generalnom plasmanu Štefan Kraft. 

Loše je skočio Kraft, toliko loše da je doskočio na 105 metara i bio je pretposlednji, bolji samo od Finca Kavila i ostao je bez bodova. To je najviše obradovalo Rjojua Kobajašija i Andreasa Velingera koji su dobili priliku da mu se približe u konačnom plasmanu Svetskog kupa. 

Lovrko Kos je na kraju bio prvi, a Andreas Velinger drugi, dok je Rjoju Kobaši uzeo treće mesto. Prvoplasirani u prvoj seriji Marijus Lindvik je takmičenje završio kao četvrti i sada Kraft beži Kobajašiju 209, a Velingeru 288 bodova u Svetskom kupu. 

U drugoj seriji je Lovro Kos sa skokom od 134 metra došao do pobede, a najveći dobitnik druge serije bio je Pijus Paške koji je otišao na 12 mesta više i na kraju je bio 12. Manuel Fetner je skočio za 10 mesta, dok su gubitnici diskvalifikovani Roman Kudelka, Manuel habok koji je pao 14 mesta ispod i Amerikanci Belšo i Franc koji su ozbiljno pokvarili svoj plasman.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: