Mame su hit u nacionalnom timu Srbije! Jovana Kovačević i Jelena Agbaba su iz najlepših razloga propustile prethodno Svetsko prvenstvo pošto su postale majke! Sada su se pred mečeve sa Bugarskom i Turskom koji su ključni za plasman za Euro, jedna se vratila u tim.

Jovana se nedavno porodila, dok se Jelena vratila na teren u dresu Železničara iz Inđije, pa je čak igrala i za trofej kupa Srbije. Mlađoj od sestara Agbaba se u nacionalnom timu najviše obradovala Jovana Jovović. 

"Pre jedno pet godina kada sam prvi put došla u seniorsku reprezentaciju Jelena je bila jedna od najmlađih tada i dočekala me raširenih ruku. Tako smo se i sprijateljile. Dve godine nakon toga igrale smo zajedno sezonu ipo u Budavoršu, zajedno smo potpisale kada je klub ušao u Super ligu i tako dodatno razvile konekciju na terenu. U tandemu smo produžile ugovor, ali je Jelena potom otišla na trudničko i porodiljsko, i evo je sada opet sa nama”, započinje Jovović.

Pivotmenka nacionalnog tima Srbije bila je sve vreme uz svoje saigračice i dok nije bila tu. ”Dok su bile u Danskoj, redovno smo komunicirale i nekako sam se osećala sve vreme kao da sam deo ekipe. Jedva čekam da ponovo krenemo zajedno da igramo, odnosno da nastavimo tamo gde smo stale", naglasila je ona, ali i prilznala da joj teško pada razdvajanje od ćerkice Iskre. "Jako mi je bilo teško da se razdvojim od nje. Nije mi bilo prijatno, ali znam da to moram da prevaziđem. Koliko god da je mala, ona je moj najveći navijač, podrška i motivacija i radiću sve što je do mene da je učinim ponosnom", zaključila je Jelena.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kristina Liščević MONDO