Pobeda Karlosa Sainca u Australiji bila je izgleda samo slučajnost, pošto je Maks Ferstapen u Japanu i Kini ponovo potvrdio apsolutnu dominaciju. Nije pomogla ni pobeda Landa Norisa u sprint kvalifikacijama - kada je maestralno vozio u nemogućim uslovima - nije mogla da zaustuavi Maksa Ferstapena. Aktuelni šampion Formule 1 je sa četvrtog mesta za 19 krugova uspeo da "obriše" prednost vozača koji su bili ispred njega, pa da dođe do novih bodova.

Ferstapen je dominirao i u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine pošto je sve ostavio iza sebe, a uz njega će iz prvog reda biti klupski kolega iz Red Bula - Serhio Perez. Posle njih dolaze Fernando Alonso (Aston Martin), Lando Noris i Oskar Pijastri (Meklaren), Šarl Lekler i Karlos Sainc (Ferari), Džordž Rasel (Mercedes), Niko Hilkenberg (Has) i Valteri Botas (Zauber).

Što se tiče samog sprinta, Hamilton je već u prvoj krivini obišao sunarodnika Norisa i na kraju je završio sa 13 sekundi zaostatka sa Ferstapenom (!) da je Britanac morao da "zagleda" bolid posle trke, u neverici da je toliko brži od njega. Jednostavno, niko ni ove sezone ne može da mu stane na crtu i pitanje je kako će to uticati na interesantnost Formule 1. Dodajmo i da su bodove osvojili još Perez, Lekler, Sainc, Noris, Pijastri i Rasel.

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo

(MONDO - M.V.)