Srpski bokser Veljko Ražnatović pobedio je Estonca Stivena Asa na startu Evropskog prvenstva u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. U borbi u kategoriji do 86 kilograma, on se priključio srpskim bokserima koji su i prvog dana vikenda ređali pobede.

Sin Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana plasirao se tim trijumfom u četvrtfinale Evropskog prvenstva i poručio da će doneti medalju Srbiji. Za to mu je potrebna pobeda u sledećoj borbi, jer plasman u polufinale automatski donosi i osvajanje bronzane medalje. "Dajem reč da ću uzeti medalju za Srbiju, ne znam koje će boje biti, ali ću je osvojiti. Pozivam sve da dođu da nas bodre i da budu svedoci pisanja istorije", poručio je Ražnatović posle borbe.

F.S./ATAIMAGES Veljko ražnatović

Vahid Abasov, aktuelni prvak Evrope, pobedio je u kategoriji do 67 kilograma Grka Koroveisisa Anastasiosa, a Nazif Sejdi je u kategoriji do 63,5 kilograma pobedio Usa Jigita iz Turske.

Abasov će Srbiju predstavljati i na Olimpijskim igrama u Parizu, a olimpijsku vizu obezbedio je prošle godine na Evropskim igrama u Poljskoj. "Zadovoljan sam i nadam se da ću iz dana u dan biti sve bolji i bolji. Konkurencija je dosta jaka i moguće je da ću se u nastavku boriti sa jakim bokserima koji imaju bogatu karijeru, ali biću maksimalno spreman“, rekao je posle pobede Abasov.

Srpski bokseri bili su uspešni na Evropskom prvenstvu u "Pioniru" i dan raniije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Veljko Ražnatović isprozivao Teya Doru i pesmu Ramonda Instagram