Reprezentativac Srbije u boksu Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope u srednjoj kategoriji, pošto je večeras u finalu, u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", pobedio Eškerhana Madijeva iz Gruzije odlukom sudija 4:1.

U izvanrednoj bobi, u kojoj su obojica boksera zadala veliki broj udaraca, prvu rundu Madijev je dobio sa 3:2, da bi posle druge kod četvorice arbitara rezultat bio nerešen, dok je pet minimalnu prednost dao bokseru iz Gruzije.

To je značilo da u poslednjoj rundi bar trojica sudija moraju da boduju u korist Nikolića, ali je on ta tri minuta bio toliko dominantan da mu je bodovnu prednost dalo svih pet arbitara.

MN Press EUBC Evropsko prvenstvo u boksu

Posle Nikolića takmičio se repezentativac Srbije u boksu Rastko Simić i osvojio srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji na šampionatu Evrope, a u borbi za titulu izgubio je Gabrijela Veočića iz Hrvatske odlukom sudija 5:0.

Dvadesetogodišnji Simić je pružio veoma dobar otpor favorizovanom hrvatskom bokseru, koji je opravdao ulogu favorita i potvrdio da je jedan od najboljih učesnika na prvenstvu u Beogradu.

Prvu i treću rundu Veočić je dobio jednoglasnom odlukom sudija, a samo druga runda je bila manje-više izjednačena, ali je i ona pripaka bokseru iz Hrvatske rezultatom 3:2. Treba istaći i da je Simiću ovo prvo veliko seniorsko takmičenje, u koje je ušao uz veliki hendikep, jer u prethodnih godinu dana nije imao nijednu borbu zbog operacije ruke.

Za kraj takmičarskog dana, reprezentativac Srbije u boksu Dušan Veletić učešće na šampionatu Evrope u Beogradu završio je takođe osvajanjem srebrne medalje u superteškoj kategoriji, pošto je u finalu izgubio od Ajube Gadfea iz Šanije tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Španski bokser bio je nadmoćan u prvoj rundi, koju je dobio odlukom sudija 5:0, da bi sredinom druge runde sa dva snažna udarca oborio Veletića. On je ustao, ali je sudija posle brojanja do osam odlučio da prekine borbu, jer je zaključio da bi nastavak bio opasan za našeg boksera. Verovatno je bio u pravu, jer nije bio protesta ni Veletića, ni naših trenera.

Tako je šampionat Evrope završen najvećim uspehom srpskih boksera, koji su osvojili jednu zlatnu, dve srebrne i šest bronzanih medalja. Bronzane medalje su osvojili Veljko Ražnatović, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov i Sadam Magomedov. Naše bokserke su bile još uspešnije, jer su osvojile tri zlatne medalje, jednu srebrnu i sedam bronzanih medalja.

(FoNet/MONDO)

BONUS VIDEO:

Veljko Ražnatović  bokserskisavez/cecalivenews/instagram