Odbojkaši Partizana odigrali su spektakularnu finalnu seriju protiv Crvene zvezde, ali su u majstorici najvećem rivali "prepustili" titulu. Ispostavlja se nekoliko dana kasnije da je spektakularan meč u hali na Banjici, pred prepunim tribinama, bio i poslednji koji je nekadašnji reprezentativac Bojan Janić vodio kao trener crno-belih.

Stručnjak koji je poslednjih godina bio najzaslužniji za uspehe Partizana rastaje se sa klubom kojem je prethodne sezone doneo trofeje u sva tri domaća takmičenja. Iako Partizana godinama nije bio među najboljim timovima u srpskoj odbojci, dolazak Janića na čelo tima u potpunosti je promenio stanje. Crno-beli su na spektakularan način prekinuli dominaciju Vojvodine i Novosađanima "oteli" trofeje, a blizu šampionske titule bili su i ove sezone.

Ipak, nije bilo snage za veliki preokret protiv Crvene zvezde, pa je Partizanu potrebno i malo drugačije energije u narednoj sezoni. Nju bi trebalo da dojnese najiskusniji igrač tima u prethodnih nekoliko godina, Janićev kum Novica Bjelica. On će se, isto kao Janić, pravo sa terena preseliti na trenersku klupu i u narednoj sezoni pvoesti crno-bele ka novim uspesima.

VM/© MN press, all rights reserved Odbojka Crvena zvezda Partizan

U izjavi za Mozzartsport Bojan Janić je istakao da će ostati najveći navijač Partizana, ali da će ovog puta to biti iz inostranstva. Veoma je blizu novog angažmana, pošto bi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trebalo da preuzme Al Šabab. Za sada nije potpisao novi ugovor, a li bi to trebalo da bude samo formalnost pošto su dogovoreni detalji buduće saradnje.

Biće to drugi trenerski posao za Bojana Janića, koji je od 2018. godine predvodio Partizan. Zvaqnično je u crno-belom dresu i završio karijeru, pošto je bio igrač-trener tokom dve sezone. Pre toga je Janić nastupao za Crvenu zvezdu u kojoj je ponikao, pa Vojvodinu i brojne timove u inostranstvu - u Italiji, Španiji, Poljskoj, Rusiji, turskoj, Kini i Rumuniji. U dresu reprezentacije osvojio je bronzane medalje na sVetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu (dva puta), Svetskom kupu i Mediteranskim igrama. Takođe, ima četiri srebrne i tri bronzane medalje u Svetskoj ligi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Trubači na dočeku odbojkašica Kurir