Dušan Borković odlučio je da napravi promenu usred sezone. Najbolji srpski automobilista rešio je da pređe na FIA TCR Svetsko prvenstvo od ove godine i predstavljaće Srbiju na jednom od najviših stepenika automobilizma.

Posle podijuma osvojenog u Marakešu početkom aprila dobio je poziv od fabrike Honda da se trajno pridruži svetskoj automobilskoj eliti i biće jedan od tri fabrička vozača Honde, JAS Motorsporta i GOAT Racing tima zajedno sa Estebanom Gerijerijem (Argentina) i Markom Butijem (Italija).

"Ogromna mi je čast što idem u FIA TCR Svetsko prvenstvo, posle započete sezone u evropskom šampionatu. Plan je bio da ove godine vozim većinski u Evropi kako bih se upoznao sa autom i timom, ali sam srećan što su Honda, tim i šampionat prepoznali moj kvalitet već nakon dve trke i pružili mi šansu da se takmičim po punom kalendaru FIA TCR Svetskog prvenstva, što smo inicijalno planiralu tek za 2025. godinu. Dobio sam priliku da budem među 15-20 najboljih vozača sveta i predstavim Srbiju, EXPO2027 i svoje partnere", rekao je Borković.

Sledeća trka Borkovića očekuje u Sjedinjenim Američkim državama 7-8. juna, zatim nastavlja put Brazila, Urugvaja, Kine, Makau i Saudijske Arabije. "Veoma sam ponosan na Dušana, i ceo tim. Doneli smo stratešku odluku da Borković pređe u svetsko prvenstvo već ove godine. To smo učinili ne samo zbog sjajnog rezultata i podijuma u Marakešu, već i zbog pokazane brzine, iskustva i sjajnog slaganja sa timskim kolegama, inženjerima i ostatkom ekipe. Svi znamo Dušana i njegove performanse već preko 10 godina, i impresionirani smo njegovom konstantnom željom za učenjem i verujem da ćemo imati sjajnu dugogidišnju saradnju jer delimo iste vrednosti i ciljeve", zaključio je Pepe Oriola, generalni menadžer GOAT Racing tima.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Dušan Borković sudar TCR TV-Youtube Channel