Vojvodina je pregazila Metaloplastiku i pobedila je sa 15 golova razlike u prvom meču finala Super rukometne lige Srbije, a nakon utakmice trener Vladan Matić je istakao da su njegovi igrači pod pritiskom jer ih u finišu sezone kontaktiraju rivali poput Partizana i Vojvodine. Posebno je pomenuo Milana Jovanovića, sjajnog levog beka koji je na meti rivala kao potencijalno pojačanje za narednu godinu. Na novinarsko pitanje da li je on pod pritiskom jer je nedavno potpisao ugovor sa Mađarskim Čurgom odgovorio je odrično. 

"Mi smo profesionalci, živimo od toga, to nam je hleb. Na mene to ne utiče, ja svoj posao radim pošteno, imam ugovor do prvog jula i ja to moram da ispoštujem i odradim svoj posao. Sada kako je on u glavi, nije problem, pa "j**iga", izvinjavam se, takva je situacija, mi smo jedan razvojni klub, manji klub i snalazimo se na sve moguće načine, presipamo iz šupljeg u prazno i to je to. Jednostavno Vojvodina je bolja, čvršći su bili. Bilo je u početku ispitivanje snaga, a posle su dobili. Tako da mislim da nema veze to. Meni je drago da je došao do te situacije da je tražen toliko i želim mu sve najbolje u daljem životu.", rekao je Matić, a prenosi "Sportal". 

Nekadašnji prvak Evrope titulu čeka 36 godina, a Matić ističe da nema nikakav žal kada je u pitanju šansa da se osvoji titula. Kako kaže, klub nije na tom nivou.

"Neće mi ostati žal, jer ja kada sam došao u klub, Metaloplastika je bila peta. Napravili smo veliki pomak, ali mi ne možemo da zadržavamo ekipu i nadograđujemo ne dozvoljava nam naš budžet, nego moramo sve ispočetka, tri-četiri igrača svake godine nova, kao što je otišao Srdanović, Jevtić, Brajović... Nije to lako sve, a ujedno moramo da promovišemo mlade igrače. Oni jesu imali neku minutažu na terenu u reprezentaciji, pa tako da mogu da kažem da je to neka dobit. Ne možemo praviti neku veštački rivalitet. Vojvodina je daleko iznad svih. Možeš samo da im čestitaš i da im skineš kapu i da pokušaš i ti da radiš to kao što rade oni. Sila Boga ne moli", rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Sada sledi drugi meč finala serije u nedelju u Šapcu, a na pitanje šta može da se očekuje od revanša Matić je istakao da "nije Hudini", ali da će njegov tim dati sve od sebe. "Krećemo od nule, igramo novu utakmicu. Ova ekipa Vojvodine je odlično vođena od Rojketa, odlična bre ekipa, ne možeš da im nađeš slabu tačku. Nije to lako, ne mogu ja sada da izmislim vruću vodu, nisam ja Hudini. Borićemo se, daćemo sve od sebe, pokušati, oni su jači od nas, korpulentniji, to je Vojvodina, svaka im čast", završio je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Vojvodina rukomet  Arenasport/printscreen