Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) poražen je u borbi karijere, za privremenu titulu svetskog prvaka IBF-a. Od njega je mnogo bolji bio britanski boker Danijel Duboa (26) koji je tako Hrgoviću naneo prvi poraz u karijeri, pošto je sve do sada "teškaš" bio neporažen.

U prvih šest rundi gledali smo sjajan boks gde su Hrgović i Duboa bili izjednačeni, ali je posle toga odlučio umor. Duboa je mnogo bolje podnosio udarce od Hrgovića, što i ne čudi jer je hrvatski bokser još od druge runde imao ozbiljnu posekotinu na licu. To mu je napravilo velike probleme, sve se teže držao na nogama, a onda je jednostavno ostao bez ikakve snage kada ga je Britanac "zadrmao" pred kraj sedme runde.

Spasilo ga je zvono, ali samo na kratko, pošto je Hrgović u osmoj rundi počeo da se tetura, a sudija je prekinuo borbu zbog sada već ozbiljnih posekotina na licu Hrvata. Doktor je odlučio da ne može da nastavi i to je bio kraj. Pogledajte odlučujući trenutak kojim je Duboa uništio Hrgovića:

Duboa je sada postao privremeni svetski šampion u teškoj kategoriji, a da li će biti stalni zavisi da li će biti oduzet Ukrajincu Oleksandru Usiku. Takođe, najavljivalo se da će pobednik imati priliku da se bori protiv Antonija Džošue.

Pogledajte i fotografije sa borbe koju je pratila cela Hrvatska:

Mohammed Saad / AFP / Profimedia Filip Hrgović - Danijel Duboa

BONUS VIDEO:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka

(MONDO - M.V.)