Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je večeras srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Rimu pošto je preskočila 197 centimetara! Malo je falilo da se uključi i za borbu za zlato, ali neka to sačuva za neka naredna velika takmičenja, ipak joj je tek 18 godina i daleko je neiskusnija od konkurencije...

Topićeva je pokazala i neverovatnu mentalnu snagu pošto je u trećoj seriji na 197 centimetara uspela da preskoči bez greške, čime je definitivno obezbedila drugo mesto. Zatvorila je oči i poletela, za istoriju, ostavivši iza sebe Irinu Geraščenko iz Ukrajine. Pogledajte skok Angeline Topić za srebrnu medalju Srbije kojom je posebno obradovala roditelje, Dragutina i Biljanu Topić, kao i Mihaila Dudaša na tribinama:

RTS Angelina Topić skok za srebrnu medalju na EP u RImu

Posle ovog skoka, Topić je nastavila borbu "prsa u prsa" sa Jaroslavom Mahučik. Nije naša atletičarka skakala na 199 cm, odmah je tražila 201 cm, ali nažalost tu je stala. Da je preskočila, oborila bi lični i nacionalni rekord, ali bi i od toga morala bolje da bi došla do zlata. Ipak je Mahučik u ovom trenutku najbolja u Evropi.

I pored toga, Angelina je bila presrećna i na kraju je proslavila sa svojim roditeljima, Dragutinom i Biljanom, dok su na tribinama i predstavnici našeg saveza. Pogledajte oproštaj Angeline od takmičenja:

RTS Angelina Topić slavi srebrnu medalju

BONUS VIDEO:

Atletski savez Srbije Angelina Topić izjava

(MONDO - M.V.)