Šampion Formule 1 Holanđanin Maks Ferstapen došao je do pobede na Velikoj nagradi Kanade, što mu je šesti trijumf u ovoj sezoni i tako se učvrstio na prvom mestu u generalnom plasmanu. Iza njega je završio Lando Noris iz Meklarena, dok je treći kroz cilj prošao Džordž Rasel iz Mercedesa, koji će doduše žaliti pošto je osvojio "pol" poziciju i nije uspeo da je potvrdi na neobičnoj trci na stazi Žil Vilnev.

Počelo je uz jaku kišu, uz dosta opreza kod svih vozača, ali kada su se uslovi popravili - Ferstapen je pokazao da je ipak mnogo bolji od svojih kolega. Došao je do treće uzastopne pobede u Kanadi, a čak 60. u karijeri i na večnoj listi je treći, odmah iza Mihaela Šumahera (91) i Luisa Hamiltona (103).


Bodove u Kanadi osvojili su još Luis Hamilton (Mercedes), Oskar Pijastri (Meklaren), Fernando Alonso (Aston Martin), Lens Strol (Aston Martin), Danijel Rikardo (RB), Pjer Gasli (Alpin) i Esteban Okon (Alpin). Potpunu katastrofu doživeo je Ferari, koji prvo nije stigao ni do Q3 u subotu, a ništa se nije popravilo ni na trci na kojoj su i Lekler i Sainc odustali. Nisu je završili ni Perez, Albon i Sardžent...

Naredna trka vozi se na stazi Katalunja, a pred nju će lider biti Maks Ferstapen sa 194 boda, Šarl Lekler ima 138, sledi Lando Noris sa 131, pa Karlos Sainc sa 108 i Serhio Perez sa 107.

BONUS VIDEO:

Promo FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(MONDO - M.V.)