Srbija može da slavi jer će u finalu Evropskog prvenstva u atletici imati dve predstavnice u bacanju koplja! Nakon što je Adriana Vilagoš ušla u finale kada je u prvom hicu prebacila 60 metara sada je i Marija Vučenović uspela da se plasira u borbu za medalje! 

Ona je u prvom pokušaju bacila 53 metra, a zatim je uspela da baci metar dalje. Ipak to je delovalo jako daleko od onoga što je potrebno za finale, ali je potom Marija bacila rekord sezone! Do sada je u sezoni bacala 57,18, a asda je sa hicem od 59.90 kao šesta otišla u veliko finale! Inače je iskusnoj 31-godišnjoj atletičarki rekord karijere 62,25 koliko je bacila u Splitu 2021. godine.

Treća predstavnica Srbije Ivana Đurić je sa 50,23 bila poslednja, a osim dve srpske predstavnice za medalje se bore Marija Tereza Obst iz Norveške, Poljakina Marija Andrejčuk, Grkinja Eliza Cenko, Viktorija Hadson iz Austrije, Čehinja Nikola Ogrodnikova, Lina Muze-Sirma iz Letonije, Kristina Husong iz Nemačke, Hrvatica Sara Kolak, Poljakinja Marselina Vitek-Konofal i Letonka Anete Setina.

Instagram/marijavucenovic6/printscreen Srpska atletičarka koja se takmiči u bacanju koplja.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Adriana Vilagoš Atletski savez Srbije