Pravi se još jedan srpski super-tim u vaterpolu. Uz višegodišnjeg šampiona, VK Novi Beograd, u Kragujevcu Radnički formira ekipu koja ima najviši cilj - da postane prvak Evrope. Posle dolaska reprezentativnog golgetera Strahinje Rašovića i takođe člana nacionalnog tima, Radoslava Filipovića, u tim Uroša Stevanovića stigao je još jedan srpski as, Radomir Drašović. On je stigao iz Novog Beograda, sa kojim je osvojio šest trofeja.

"Generalno, dopao mi se ceo projekat Radničkog koji su mi predstavili trener Uroš Stevanović i direktor Jugoslav Vasović. Klupske i moje lične ambicije se poklapaju, a igranje sa domaćim saigračima iz reprezentacije, velikim šampionima, su dodatan razlog mog dolaska u Kragujevac. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju", rekao je Drašović.

"Sa većinom novih saigrača sam već igrao, a sa nekima čak i duži vremenski period, poput Strahinje Rašovića, Radoslava Filipovića, Filipa Jankovića… Mislim da neće biti problem ni za mene ni za ceo tim da se uklopimo. Uz dobar rad i atmosferu doći ćemo lakše i brže do željenog nivoa forme. Dobro mi je poznat Urošev sistem, radimo nepune dve godine u reprezentaciji i već su se dosta razradili odnos i saradnja. To je svakako jedan od razloga što dolazim, kazao je Drašović.

"Poslednje tri godine igrao sam za Novi Beograd i mogu slobodno da kažem da nam je Radnički bio najveća prepreka za postizanje ciljeva. Igrali su na zavidnom nivou, krasili su ih dobar timski duh i agresivnost po kojima su prepoznatljivi u čitavoj Evropi. To mi se jako dopada i svakako je nešto što treba da zadržimo", dodao je Drašović.

Radnički će i ove sezone igrati na četiri fronta, domaćoj Super ligi i Kupu, Jadranskoj ligi, dok će u Evropi startovati iz kvalifikacija za Ligu šampiona. "Još je rano pričati. Ambicije su svakako na najvišem nivou u domaćim takmičenjima i Regionalnoj ligi, a ukoliko budemo dostigli ono što treba i za evropska takmičenja, ne libim se da kažem da ćemo dati sve od sebe da napadnemo i evropski trofej. Dugogodišnji projekat je da se osvoji Liga šampiona i nadam se da ćemo u tome uspeti", dodao je Drašović.

Ekipu Uroša Stevanovića do sada su pojačali Strahinja Rašović i Radoslav Filipović, dok još uvek traju pregovori sa Petrom Jakšićem, Dušanom Vasićem i Nikolom Murišićem.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal RTS