Hrvatski bokser Alen Babić izgubio je jednu od najvećih borbi svoje karijere i to nakon samo 36 sekundi u ringu! Britanac Džoni Fišer nokautirao ga je u prvoj rundi, nakon serije razornih udaraca od kojih Hrvat nije mogao da se oporavi - iako je ustao i probao da ubedi sudiju da je spreman!

Daleko od toga da je bio u stanju da nastavi meč. Kada je uspeo da se pridigne nakon nokauta prvo se zateturao, a zatim ostao u mestu tek uz pomoć sudije. Arbitar mu je objasnio da će meč biti prekinut, on je raširio ruke u znak negodovanja, ali snimak borbe govori da je odluka sudije doneta tokom prve runde meča u Londonu bila ispravna.

Fišer je na ovaj način došao do 12 pobede iz isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, dok je Babić upisao drugi poraz na 14 okršaja. Na njegovu žalost, oba poraza došla su u poslednje tri borbe, pa je sada poljuljana njegova reputacija koja je do nedavno bila na izuzetno visokom nivou.

Babić je svojevremeno bio najbolji teškaš u Hrvatskoj, a ima još nekoliko medalja sa državnih šampionata. Takođe, poznat je po razornim udarcima pa je jednom prilikom rivala uspeo da savlada već u uvodnim sekundama prve runde - ovog puta se on našao na drugom kraju, već posle nešto malo više od pola minuta izgubio je meč.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka