Slušaj vest

Najpoznatija američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je apsolutni favorit na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, oduševila je sve i pre nego što je takmičenje počelo. Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa treninga na kome se vidi da je Bajls vežbala "dvostruki premet Jurčenko", koji je postao njen prepoznatljiv znak tokom Svetskog prvenstva prošle godine.

U pitanju je potez koji je Bajls i ranije izvodila, samo ne na međunarodnim takmičenjima, a sasvim je izvesno i da će ga prvi put prikazati na Olimpijskim igrama u Parizu. Izvodila ga je u kvalifikacijama za turnir i očigledno odlučila da ga zadrži u svom bogatom repertoaru, što je vrlo smelo ako znamo koliko je opasan. Najbolji dokaz za to je da ga inače izvode samo muškarci i retko ko od žena se usuđuje i da ga isproba.

Pogledajte kako je "dvostruki premet Jurčenko" izgledao na treningu Simon Bajls, verovatno sportistkinje iz SAD od koje se najviše očekuje u Parizu.


Podsetimo, Simon Bajls se povuka sa prethodnih Olimpijskih igara u Tokiju zbog velikog pritiska i očuvanja mentalnog zdravlja, a sada se vratila u velikom stilu. "Dvostruki premet Jurčenko" podrazumeva inače da gimnastičarka na dasku dolazi okrenuta leđima i odbija se rukama prema spravi, nakon čega počile dvostruki salto u "nakošenom položaju". U Antverpenu je lane dobila sjajne ocene i imala najbolji rezultat.


BONUS VIDEO:

Kurir televizija "NOLE MORA DA PROMENI JEDNU STVAR PRED OLIMPIJSKE IGRE" Teniski analitičar: Protiv onakvog Alkaraza NIJE IMAO NIKAKVE ŠANSE

(MONDO - M.V.)