Slušaj vest

Jedna od glavnih odbojkašica u timu Dominikanske republike Lisvel Eva Mehija suspendovana je na dan početka Olimpijskih igara! Dominikanke igraju u grupi C sa Turskom, Italijom i Holandijom, a pred prvi meč 28. u 9 ujutru dobile su vest da jedna od najiskusnijih u sastavu neće smeti da nastupi u Parizu.

Ova 32-godišnjakinja je bila pozitivna na furosemid nakon jednog takmičenja u Ligi nacija. Taj preparat je diuretik, koristi se za izbacivanje viška tečnosti u organizmu, a ona ga je prema pisanju medija u njenoj domovini koristila da izbaci vodu iz kolena.  Mehija koja nastupa na poziciji sredjeg blokera se u međuvremenu obratila javnosti i istakla da je neće biti na trećim Olimpijskim igrama, a da je razlog za to nepažnja.

"Osećam se veoma loše i razočarano. Napravila sam previd što prethodno nisam istražila lekove za kontrolu zadržavanja tečnosti u telu. Postoji deo mene koji me čini mirnom, s obzirom na to da sam uvek bila poštena i osoba od integriteta. Nije mi bila namera da konzumacijom poboljšam fizičke performanse. Znam da je to teško dokazati, kao i da ljudi ne mogu da poveruju u moju priču. Međutim, držaću glavu visoko i sa punom odgovornošću prihvatiti posledice. Zahvalan sam svima na pruženoj podršci", navela je Lisvel Eva Mehija. 

Sada je čekaju i dalje pšosledice, a mogla bi da bude kažnjena i sa do četiri godine suspenzije što bi joj sigurno završilo bogatu karijeru. Ona je krivicu priznala baš da bi kazna bila što manja i kako bi izbegla da zbog nepažnje stavi tačku na igranje odbojke. 

"Ne postoji mogućnost da ne bude suspendovana, čak i ako je priznala upotrebu supstance. Možda nam to samo pomogne da se evenutalno izborimo za smanjen", rekao je lekar reprezentacije Viktor Figeroa.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Uroš Asrić Odbojkašice doček