Slušaj vest

Srpski krosfit sportista Lazar Đukić utopio se na trci u Americi u četvrtak. Dok je trajala potraga za njegovim telom, a nakon strašne vesti o pronađenom telu u jezeru, bez potvrda da je u pitanju Lazar, oglasio se i prvi čovek krosfit takmičenja, Don Fol. Ni on nije izgovorio ime srpskog sportiste, ali je potvrdio da se dogodila tragedija.

"Krosfit je duboko ožalošćen zbog smrti jednog od našeg sportiste tokom jutrošnjeg plivačkog segmenta takmičenja. Radimo sve što možemo tokom ovog tragičnog perioda da pružimo podršku njegovoj porodici, čitavoj našoj zajednici. Blisko sarađujemo sa nadležnima u istrazi. Otkazali smo ostatak današnjeg događaja i nastavićemo da pružamo podršku zajednici i porodici posle ovog tragičnog događaja", rekao je on.

Srpski sportista Lazar Đukić takmičio se zajedno sa svojim bratom, sa kojim je bio član jednog novosadskog krosfit kluba. Bio je svetski poznat i priznat u svom sportu i godinama je učestvovao na velikim događajima. U četvrtak se Lazar Đukić oglasio pre tragedije na svom Instagram nalogu.

youtube/lazar djukic/screenshot Utopljeni sportista

Prema trenutnim informacijama, Lazar se utopio 100 metara pre cilja, u trenutku u kojem je bio među vodećim takmičerima. Plivali su 800 metara u toj sekvenci.