Slušaj vest

Srbija će za zlato na Olimpijskim igrama igrati protiv Hrvatske! U drugom polufinalu su "potopili" Mađare i zakazali novi okršaj sa srpskim "delfinima" (9:8). Taj meč je na programu u nedelju od 14 časova i tada ćemo znati koje odličje će pripasti srpskim asovima.

Za razliku od Srbije koja je dosta dominantno pobedila Amerikance koje sa klupe predvodi Dejan Udovičić, Hrvati su prošli kroz veću dramu. Uporni Mađari nisu odustajali, držali su se dugo u meču, ali je u poslednjoj četvrtini hrvatski tim bio bolji, uspeo je da zadrži prednost i da dođe do velike pobede. Šut Mađara u poslednjoj sekundi završio je preko gola i ostalo je 9:8 na semaforu. Za bronzu će igati Amerika i Mađarska.

"Svašta smo prošli od Japana, samo mi znamo šta. I kada nije išlo nije nedostajalo vere, zajedništva. Danas smo izgledali kao ekipa koja treba da igra u finalu. Bili smo fokusirani. Ne stajemo, imamo vremena da dodjemo sebi i da se spremimo za utakmicu", poručio je Radomir Drašović.

Kurir/Dado Đilas Vaterpolo Srbija - Amerika

Pokušaće tako "delfini" da osvoje treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama. Slavili su u Rio de Žaneiru 2016. godine, pa su odbranili odličje u Tokiju i sada u Parizu imaju priliku da ispišu nove stranice istorije. Verujemo da to mogu da učine!

BONUS VIDEO:

RTS Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu