Slušaj vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović iznenadio je mnoge kada je u svom intervjuu za "Mozzart sport" otkrio da je zvao i Andriju Prlainovića da se vrati u nacionalni tim i da je jedan od najvećih ikad bio nadomak povratka.

U teškoj situaciji, posle niza neuspeha na velikim takmičenjima, Stevanović je u pripremi za Olimpijske igre kontaktirao dokazane olimpijske šampione, među kojima je najzvučnije ime Andrije Prlainovića. O tome nije hteo da govori pre turnira, ali sada je pričao iskreno i potpuno otvoreno, u razgovoru u kojem se osvrnuo na povratke iskusnih "delfina", Dedovića, Ćuka, Ubovića...

"Koliko su značajni na Olimpijskim igrama u Parizu bili Nikola Dedović i Miloš Ćuk videlo se. Prethodno sam vratio i Nemanju Ubovića, a imao sam još želja. Imao sam i nekoliko nedoumica oko konačnog spiska. Ljudi znaju za onaj širi koji je objavljen na početku priprema, ali postojao je još širi od toga. Morali smo da ga dostavimo i na njega sam uvrstio sve koje sam mogao. I Duška Pijetlovića, i Andriju Prlainovića, i Filipa Filipovića...", kazao je Stevanović.

"U februaru sam, po povratku iz Dohe, zvao Miloša Ćuka, Nikolu Dedovića i Andriju Prlainovića da se vrate. Prva dvojica su prihvatila, na prvu loptu i Andrija, ali se kasnije predomislio. Zašto je to tako – ne zna. Ali, rekao sam mu: 'Sešćemo, pričaćemo'. On je bio najsrećniji zbog našeg uspeha, bio je kao malo dete. Prvi nam je čestitao i posle Fukuoke. Želim da čujem zašto se predomislio, jer bi mu ovo bile pete Olimpijske igre. Žao mi je što nije bio tu, mnogo bi nam značio. On je čovek vaterpola, ma genije", kazao je Uroš Stevanović.

MN Press Andrija Prlainović

Andrija Prlainović je jedan od lidera najslavnije generacije u istoriji srpskog sporta, ne samo vaterpola. Sa njim na čelu tima, reprezentacija je objedinila sve svetske titule, uključujući i zlato iz Rija, koje je potom sa saigračima branio i odbranio u Tokiju 2021. Nažalost, posle toga se povukao zajedno sa Filipom Filipovićem, braćom Pijetlović, Stefanom Mitrovićem i Milanom Aleksićem, a iz te generacije u Parizu nije bio ni golman Branislav Mitrović, odlukom selektora tokom olimpijskog ciklusa.

Prlainović je prethodnih sezona igrao u Francuskoj za Marsej i na Malti, a slobodno olimpijsko leto koristio je za uživanje u rodnom Herceg Novom, odakle je očigledno veoma posvećeno navijao za svoje doskorašnje saigrače, koji su uspeli da "vežu" treće srpsko olimpijsko zlato. Procenio je Andrija očigledno da mogu da ostvare takav uspeh i bez njega - i još jednom bio u pravu.

Bonus video: Poruka Andrije Prlainovića na oproštaju od Srbije 

MONDO/Mladen Šolak Andrija Prlainović