Slušaj vest

Tužne vesti dolaze iz Splita gde je u 58. godini preminuo čuveni jugoslovenski vaterpolistaMislav Bezmalinović. Iznenada je preminuo i za sada nema informacija šta je uzrok smrti.

Mislav Bezmalinović je vaterpolo karijeru započeo u Jadranu, a ubrzo je ušao u selekciju Jugoslavije koju je vodio Ratko Rudić. Na Olimpijskim igrama u Seulu je osvojio zlato za nacionalni tim, a već je iza sebe imao srebro sa Evropskog šampionata u Strazburu. Već 1989. je sa Jugoslavijom osvojio srebro na EP u Bonu, a zatim je u Atini 1991. bio drugi na Mediteranskim igrama. Poslednju reprezentativnu medalju osvojio je 1991. godine kada je Jugoslavija u Pertu postala prvak sveta. 

To finale sa Španijom bilo je njegova poslednja utakmica za Jugoslaviju. Nakon toga smo učestvovali na Evropskom prvenstvu, a Bezmalinović je sa skoro svim igračima iz Hrvatske odbio poziv Jugoslavije i čekao je poziv Hrvatske. Za Hrvaten nije puno igrao, jer se povukao već 1995. godine. 

Na klupskom nivou je 1992. i 1993. godine ređao uspehe, osvojio je dve Lige šampiona sa Jadranom iz Splita, a potom je otišao u Italiju. Igrao je u Peskari, ali je odlučio da se iznenada u 28. godini povuče i prestane sa aktivnim bavljenjem sportom. Sportsku karijeru zamenio je biznisom i bio je sve do kraja života jako uspešan.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport Vaterpolo