Slušaj vest

Rukometaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u prvom večitom derbiju ove sezone 29:19 (15:9). Nije osim u prvih desetak minuta gost pružio bilo kakav otpor i na kraju je ovaj meč uglavnom bio jednosmerna ulica.

Ponovo je kao i u meču sa Vojvodinom u prvom kolu najbolji bio Nikola Crnoglavac sa osam golova, dok je Marko Vasić iz pet pokušaja dao pet golova. Kod Zvezde je sa crte Veljko Davidović dao četiri gola.

Povela je Zvezda sa dva sedmerca i držala je prednost prvih 10 minuta, kada su domaćini preokrenuli posle kontre na 5:4 golom Marka Vasića. Upravo je Vasić četvrtim golom iz isto toliko pokušaja odlepio crno-bele na 8:5, a Partizan je do poluvremena digao prednost na 15:9. U drugom delu je crveno-beli tim ponovo prvi pogodio, ali kako je meč odmicao videla se mnogo veća širina crno-belog tima i prednost je samo rasla. Na 20 minuta do kraja prednost je bila dvocifrena pa je trener Ćirković do kraja meča dao priliku rezervistima.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Partizan Zvezda rukomet

Crno-beli su ovom pobedom potvrdili šampionske ambicije i odavno nije bilo ovoliko optimizma među crno-belom rukometnom javnosti. Što se Zvezde tiče, nakon mršavog remija sa Vranjem na startu ovo bi trebalo da upali sve alarme u klubu.

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet