Slušaj vest

Srbija nestrpljivo čeka meč Vojvodine i Kila u utorak od 18:45 u Spensu! Četvororstruki prvak Evrope ove godine nije u Ligi šampiona, igra Ligu Evrope i nakon trijumfa nad Torelavegom na startu takmičenja sada igra sa Vojvodinom u drugom kolu grupne faze. A lider tog tima je već godinama Domagoj Duvnjak!

Iskusni 36-godišnji srednji bek je nakon početaka u Đakovu i Zagrebu pet godina igrao za Hamburg, a od 2014. je član Kila. Sada je kapiten, sa ekišom je osvojio Ligu šampiona, EHF Kup, četiri Bundeslige, tri kupa i šest superkupova Nemačke, a već godinama je i u reprezentaciji Hrvatske. 

Imao je nekoliko susreta sa Srbijom tokom karijere, ali mi najviše pamtimo njegovu izjavu pred Evropsko pršvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine. Tada je Srbija bila u teškoj grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom, a kapiten nacionalnog tima Hrvatske je tada rekao da bi eventualni poraz od Srbije bio jako, jako bolan!

"U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani, Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica", rekao je Duvnjak pred takmičenje. 

MN Press domagoj duvnjak

Srbija je na startu tog takmičenja dobila Ukrajinu 31:23, ponadali smo se da možemo dalje, a onda je došao hladan tuš. U meču u kome Duvnjak na kraju nije ni igrao bilo je 23:20 (11:9) i to je ugasilo nade Srbije za prolaz dalje. Francuzi sa Nikolom Karabatićem i Hrvati sa Duvnjakom su prošli dalje, ali su "kauboji" ispali u drugoj grupnoj fazi kao četvrti, dok je Francuska ostala bez medalje. Izgubili su polufinale od Švedske i meč za treće mesto od Danske u produžetku. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet