Slušaj vest

Odjeknula je bomba u srpskom sportu! Kada je novi predsednik privremene uprave FK Partizan zajedno sa novim čelnicima sportskog sektora Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem napustio stadion JNA, na stadion je ušetalo najveće pojačanje rukometnog kluba u verovatno prethodnoj deceniji!

Petar Đorđić koji je prošle sezone došao u Vojvodinu kao ogromno pojačanje sada je stigao u Partizan usred sezone! Iskusni reprezentativni levi bek i najbolji strelac Lige Evrope od pre nekoliko sezona tako će obući dres u kome se proslavio njegov otac.Zoran Paša Đorđić bio je golman Partizana devedesetih i direktno je u jednom od kultnih finala naše lige doneo jednu od prvih titula crno-belima u rukometu.

Kasnije su oni u Nemačkoj čak i igrali zajedno, a sada će levi bek koji je u karijeri godinama igrao Ligu šampiona obući crno-beli dres. Na dan kada će Vojvodina igrati jedan od ključnih mečeva Lige Evrope u trećem kolu protiv španske Torelavege, Đorđić je potpisao saradnju sa klubom koji nastupa na Banjici.

ZNA KAKO SE UZIMAJU TROFEJI! 

MN Press Đorđić Petar

Đorđić ima 34 godine, a karijeru je počeo u nemačkom Veclaru. Igrao je za velikane poput Flensburga, Hamburga, Meškov Bresta i Benfike, a u karijeri ima dva evropska trofeja. Uspeo je u sezoni 2011/12 sa Flensburgom da osvoji Kup pobednika kupova, a sa Benfikom je u sezoni 2021/22 bio osvajač Lige Evrope. Tada je sa 123 gola podelio titulu najboljeg strelca takmičenja sa Hrvatom Halilom Jaganjcem.

Sada će sa Partizanom zaigrati u EHF kupu gde je tim crno-belih u prvom meču savladao Beršem iz Luksemburga i odlazi na gostovanje sa velikom prednošću. Crno-beli u Super rukometnoj ligi imaju šest pobeda iz šest mečeva, a videćemo da li će Poršić debitvati u subotu protiv Beršema ili naredne srede kada na Banjicu stiže Dubočica.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Večiti derbi u rukometu