Slušaj vest

Nova sezona u Svetskom kupu alpskog skijanja počela je trkama u austrijskom Zeldenu, a već prvog vikenda u sezoni videli smo spektakl! Najbolja skijašica svih vremena Mikaela Šifrin nije uspela da se domogne pobede iako je bila najbolje plasirana posle prve vožnje - potpuno je podbacila u drugoj, kada je imala tek 27. vreme i zbog toga je takmičenje u veleslalomu završila na petoj poziciji.

Pobedu u Austriji pomalo neočekivano je odnela italijanska skijašica Federika Brinjone, kojoj nakon prve vožnje nisu davane prevelike šanse da se domogne prvog mesta na postolju. U tim trenucima svima je delovalo da ifrin ide ka 98. pobedi u Svetskom kupu, ali... Na kraju se Mikaela nije našla ni na jednom stepeniku pobedničkog postolja.

Drugo mesto u Zeldenu zauzela je Alis Robinson sa Novog Zelanda, dok je trećeplasirana bila Austrijanka Julija Šeib koja je impresivnom drugom vožnjom napredovala čak 11 pozicija. Ispred Mikaele Šifrin plasirala se još i njega zemljakinja, Amerikanka Kejti Hensijen koja je osvajanjem četvrte pozicije napravila veliko iznenađenje.

Što se tiče takmičarki iz regiona, Albanka Lara Kolturi zauzela je 16. mesto nakon dve vožnje, dok je Hrvatica Zrinka Ljutić takmičenje okončala na 18. mestu. Na ovoj trci nije učestvovala Lara Gut Behrami, supruga nekadašnjeg fudbalera Valona Behramija, osvajačica Velikog kristalnog globusa iz prethodne sezone.

Bonus video:

Privatna A Skijalište Bansko u Bugarskoj