Slušaj vest

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić poražen je na UFC 308 u Abu Dabiju gde je od njega bolji bio Magomed Ankalajev iz Rusije, odnosno Dagestana. Počeo je dobro ovu borbu Rakić, utisak je da je bio bolji "za dlaku" u prvoj rundi, ali je u naredne dve njegov protivnik bio mnogo bolji - i zasluženo je došao do trijumfa.

Njegova levica nanela je mnogo problema Rakiću tako da je već od sredine druge runde ostajao bez snage, sklanjao se i tražio jednu priliku da obori Ankalajeva, ali nije uspeo. Do kraja borbe Ankalajev se borio kao da se nije ni umorio, zadržao je isti tempo kakav jednostavno Rakić nije mogao da izdrži, a nakon svega stigle su i "prozivke". Naravno, ništa neobično za MMA, gde su to sasvim normalne stvari. Čak i poželjne zbog atraktivnosti.

"Mislio sam da će Rakić ići napred, a u borbi mi je zapravo bilo teško da ga uhvatim. Pokazao sam sada organizaciji UFC da mogu da budem dobar u borbi na nogama jer je i Rakić poznat kao dobar udarač", bile su reči Magomeda Ankalajeva nakon vrlo zanimljive borbe u Abu Dabiju.

"Pokazao sam vam šta mogu, dao sam 100 odsto. Tako se dogodilo da je Rakić bežao od mene i bilo je teško da ga uhvatim. Nje izgledalo kako sam se nadao. Ipak, mislm da sam pokazao ono šta je trebalo", kazao je posle 20. pobede Dagestanac.

U međuvremenu, Aleksandar Rakić se nije oglašavao i jasno je da je utučen nakon još jednog poraza, pošto je prethodno od njega bio bolji i Jirži Prohaska. Srpskom borcu, rođenom u Austriji, ovo je treći uzastopni poraz i pitanje je kakva je njegova sada budućnost u UFC.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Jeziva ispovest MMA borca Marka Bojkovića