Reprezentacija Srbije trijumfalno je završila drugi vikend Gran Prija u japanskoj Komaki. Izabranice Zorana Terzića pobedile su favorizovane Amerikanke 3:1 (25:12, 17:25, 25:23, 25:15) za sat i po.

Tako su se Srpkinje revanširale sa kamatom braniocu trofeja, jer je selekcija SAD bila bolja na startu takmičenja, prvog vikenda - 3:2.

Ujedno, to su jedini setovi koje su Amerikanke izgubile na Gran priju.

U nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu reprezentacija Srbije odigrala je ubedljivo najbolji meč na Dalekom istoku. Jovana Brakočević "upisala" je 22 poena, Sanja Malagurski dodala je 14, Milena Rašić 13, Nataša Krsmanović deset, Brižitka Molnar šest i Maja Ognjenović jedan. Sjajna je bila i Suzana Ćebić.

Osim u drugom setu i kratko u finišu trećeg kada su se opustile, Jovana Brakočević i društvo su dominirale i zasluženo došle nadomak plasmana među osam najboljih ekipa najkomercijalnijeg takmičenja.

Srpkinje su drugi vikend završile sa šest bodova, koliko su sakupile i Amerikanke i Japanke, dok je Dominikanska Republika ostala bez bodova. Na zbirnoj tabeli Srbija ima 13 bodova i dovoljno joj je da sledećeg vikenda (očekivano) savlada na primer samo Južnu Koreju kako bi se plasirala u završnu fazu, koja će se održati u Makauu.

Pored meča sa Korejankama, sledećeg vikenda sastaće se i sa Ruskinjama i ponovo Japankama.

(MONDO, foto FIVB)