Hokejaši Partizana u četvrtak počinju odbranu titule u Slohokej ligi!

Crno-beli će se u reprizi prošlogodišnjeg finala sastati sa ljubljanskom Olimpijom. Prvi meč igra se u Ledenoj dvorani Pionir u 17.30. Slovenci će beograđanima biti domaćini u subotu, dok je treći meč dan kasnije u Pioniru.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, pa ukoliko bude potrebno četvrti meč igraće se 22. februara u Ljubljani, a peti 25. februara u Beogradu".

Partizan je u polufinalu bio bolji od Triglava dobivši seriju sa 2:0 (6:0, 4:1). Olimpija je do finala stigla kao četvrtoplasirani tim lige, ali je u plej-ofu eliminisala Maribor, najuspešniju ekipu u ligaškom delu takmičenja.

Ljubljančani su u plej of ušli znatno pojačani angažovanjem nekolicine igrača koji su cele sezone nastupali u EBEL ligi, tako da se očekuje vrlo neizvesna serija.

"Parni valjak" je u prošlogodišnjem finalu pobedio Olimpiju sa 3:1. "Zmajčeki" su prvi deo sezone završili na prvom mestu, dok su crno-beli bili drugi. U prvom meču Slovenci su iskoristili prednost domaćeg terena pobedivši 3:2.

Međutim, Partizan je u nastavku finalne serije uspeo da veže tri pobede (10:2, 7:4 i 4:0) i da u sjajnom ambijentu Pionira po prvi put osvoji Slohokej ligu.

(MONDO)