Finiš za trijumf nad "zmajčekima"!

U prvoj finalnoj utakmici SLO hokej lige, Partizan je večeras u "Pioniru" pobedio Olimpiju 4:2 (0:0, 1:1, 3:1). Dvostruki strelac za Partizan bio je Nemanja Vučurević, a pobedu su doneli Gavrić i Milovanović.

Sledeći meč igra se u Ljubljani za dva dana, a treći 20. februara u Beogradu. Titulu će osvojiti tim koji prvi stigne do tri pobede.

Očekivano tvrda i borbena utakmica u Ledenoj dvorani "Pionir". Posle prve trećine bez golova, Partizan je poveo golom Nemanje Vučurevića u 10. minutu druge trećine.

Ali, posle samo 60 sekundi bilo je 1:1, da bi gosti početkom trećeg perioda preokrenuli na 2:1.

Uspeo je Partizan da izjednači na 2:2 novim golom Vučurevića osam i po minuta pre kraja, a do kraja meča prava opsada gola Ljubljančana.

U poslednja dva minuta ludnica u "Pioniru". Partizan je stezao obruč, ali je uspeo da stigne do pobede gotovo iz očaja. Marko Milovanović je neočekivano šutirao sa desetak metara, a Gavrić je postavio palicu koja je prevarila golmana Olimpije.

Olimpija je u poslednjem minutu pokušavala da izjednači sa igračem više, u igru je umesto golmana ušao još jedan igrač, ali je Partizan to kaznio i golom Milovanovića "overio" trijumf.

(MONDO - foto: MN Press)