I u odbojci ima "loših momaka"?!

Miloš Terzić otkriva da se letos povukao iz reprezentacije jer nije mogao da trpi omalovažavanje od strane nekih saigrača.

Mladi, lepi, dostojanstveni, pristojni... Naši odbojkaški reprezentativci oduvek su bili iz one priče "svaka bi ga majka poželela za zeta".

Međutim, perfektna spoljašnjost ume da sakrije i pokoju "mračnu tajnu".

Miloš Terzić u priči za "Sportski žurnal" nije bio sasvim konkretan, ali je stavio do znanja da u nacionalnom timu postoje problemi u međuljudskim odnosima. Momak koji je u finalu Evropskog prvenstva 2011. godine doneo Srbiji odlučujući poen, upravo zato je odlučio da se ovog leta ne odazove selektoru Igoru Kolakoviću.

"Nisam mogao da nađem zajednički jezik sa nekim od igrača i smatrao sam da je u tom trenutku najbolje da se povučem - za mene, a i za ekipu, zbog atmosfere uoči Olimpijskih igara", rekao je Terzić.

"Nisam mogao da izdržim potcenjivanja. Svojim ponašanjem u reprezentaciji za četiri godine nisam zaslužio i neću da dozvolim da mi se neko tako obraća", dodao je on.

Novi član rumunske Konstance, sa kojom će igrati Ligu šampiona, istakao je da je selektor Kolaković sve vreme bio maksimalno korektan prema njemu i da ne zna kako će reagovati na eventualni poziv "pod zastavu" sledeće godine.

"Nažalost, došlo je vreme kada više nije važno kakav si čovek, već samo kakav si igrač. Ako baš moraju da te omalovažavaju na terenu, ne moraju i van njega", rekao je Terzić za "Žurnal" i tako odlučio da ostavi nerazjašnjenim šta se tačno događalo na pripremama reprezentacije, odnosno ko su igrači sa kojima je imao problem.

(MONDO, foto: MN Press)