Odbojkaši reprezentacije Srbije i Crne Gore izrazili su zadovoljstvo igrom u većem delu meča sa Argentinom (3:1), ocenjujući da je krajem trećeg seta došlo do opuštanja, ali da trijumf nije dolazio u pitanje.

"Dobro smo ušli u meč, pre svega zahvaljujući sjajnoj atmosferi u timu. Prva dva seta smo lako dobili, poremetivši ih dobrim servisom. Sjajno nam je funkcionisao i blok, igrali smo kvalitetno u odbrani i uspešno prolazili kontre", rekao je bloker Marko Podraščanin.

On je podsetio da su na kraju, značajnom razlikom i u četvrtom setu, plavi popravili poen količnik. To je kriterijum koji odlučuje o konačnom plasmanu u grupi, u slučaju da dva tima završe takmičenje sa istim odnosom pobeda i poraza.

Devetnaestogodišnji bloker Vojvodine u dosadašnjem toku SP je dobijao dosta prilika da igra i sve ih je dobro iskoristo.

"Nisam se nadao da ću igrati tako puno. Hvala selektoru koji veruje u mene, a ja se trudim da svaki put dam maksimum. Zaista mi mnogo znači svaki minut proveden na terenu", dodao je on.

Libero Marko Samardžić takodje je pružio zapaženu partiju u pobedi nad Argentinom, sa procentom prijema od 80 odsto, kao i dobrom igrom u odbrani.

"Mislim da smo odigrali celu utakmicu kako treba, osim možda poslednjih pet-šest poena trećeg seta. Nema veze, ništa nije strašno, to je najnormalnija situacija u odbojci. Držali smo celu utakmicu u rukama, pa pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje", istakao je Samardžić.

Bloker Andrija Gerić takodje je rekao da je zadovoljan igrom tima u duelu sa Argentinom.

"Igrali smo dosta dobro, osim u trećem setu, kada smo napravili tri-četiri greške i to nas je koštalo. Opet, možda smo na kraju ubedljivo dobijenim četvrtim setom popravili poen-količnik", rekao je Gerić.

On je istakao da plavima takve greške ipak ne bi smele da se dogadjaju u preostalim utakmicama SP. Gerić je rekao i da ga u odredjenoj meri plaši protokol predstojećeg meča sa Japanom.

"Te duge pauze, način zagrevanja, pa predstavljanje igrača. Biće teško, s obzirom na to da su Japanci protiv svih ekipa igrali dobro. Njihov korektor Jamamoto je zaista u sjajnoj formi. Nadam se da ćemo uspeti da ga zaustavimo u tom meču i da ćemo zabeležiti pobedu", kazao je Gerić.

Utakmicu sa domaćinom Mundijala plavi igraju u utorak u18.00 časova po lokalnom, odnosno u 10.00 po centralnoevropskom vremenu.

(Beta)