Vaterpolisti Crvene zvezde nalaze se na korak od sna.

Još jedna pobeda ih deli od titule šampiona Evrope, ali do tog trijumfa biće vrlo teško doći. Sa druge strane nalaziće se dubrovački Jug, ekipa koja je ove sezone već dva puta pobedila tim Dejana Savića.

Mladi stručnjak je posle pobede u polufinalu Fajnal fora protiv Barselonete rekao da njegovi momci neće stati i da će u subotu uveče učiniti sve da sezonu završe "triplom krunom".

"Čestitam mojim momcima i divnoj publici, bio je veliki spektakl. Gledaćemo da se tu ne zadržimo. Imamo veliku utakmicu sutra. Posle istorijske duple krune, želimo da nastavimo sa uspesima", rekao je Savić.

"Momci su odigrali fenomenalnu utakmicu, pre svega u odbrani, jer smo sprečili njihov kontranapad i dobro smo se branili sa igračem manje, mislim da je to presudilo", kazao je trener.

Zvezdu u finalu čeka dubrovački Jug, glavni favorit takmičenja, koji je ove sezone dva puta pobeđivao crveno-bele.

"Liga šampiona je počela našom utakmicom, a tako će se i završiti, nadam se samo da će sada biti u našu korist", rekao je Savić.

Kapiten Zvezde Andrija Prlainović kazao je da je tim imao ogromnu želju i da nije mogao da izgubi u ovakvoj atmosferi.

"Imalo smo ogromnu želju. U početku smo bili malo u grču, ali ova ekipa voli da igra pred mnogo gledalaca. Uživamo u ovakvoj atmosferi i večeras nismo mogli da izgubimo. Ekipa je dala sve od sebe. Bilo je grešaka, ali je pobeda čista kao suza", rekao je Prlainović.

Kapiten Beograđana nije mnogo govorio o finalu.

"Sutra ćemo da damo maksimum, kao i uvek, i borićemo se. Jug je velika ekipa, ali nije nepobediva", rekao je Prlainović.

Duško Pijetlović izjavio je danas da je njegov tim dokazao da je bolji od španske Barselonete i da će u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu pružiti sve od sebe da pobedi.

"Mislim da smo pokazali da smo bolji tim od njih. Mi smo pre svega svojim motivom napravili razliku. Protiv Juga će sutra možda biti treća sreća, pošto su nas ove sezone dva puta pobeđivali. Oni su danas protiv Partizana pokazali koliko mogu, a budite sigurni da su to uradili sa 50 odsto snage", dodao je, međutim, Pijetlović.

Boris Vapenski je kazao da tim može da bude zadovoljan ubedljivom pobedom, ali ne i igrom u pojedinim trenucima.

"Očekivano teška utakmica, koja je bila neizvesna do kraja. Možemo biti zadovoljni pobedom, ali ne i igrom u nekim trenucima, kada smo pali i dozvolili da nas pritisnu. Sutra ne smemo da dopustimo te padove, pošto smo od njih (Juga) dva puta gubili ove sezone", rekao je Vapenski.

Iskusni Nikola Rađen kazao je da će psihički umor možda imati uticaja sutra.

"Vodila se velika borba. Najbitnije je da smo izborili to finale koje smo toliko priželjkivali cele sezone. Psihički smo se dosta istrošili u ovom meču i za sutra ćemo morati da se osvežimo da bismo došli do pobede", rekao je Rađen.

Trener Barselonete Santjago Fernandes kazao je da je Zvezda pokazala kvalitet, kao i da je publika imala uticaj na ishod meča.

"Zvezda je pokazala da je dominantna i da poseduje mnogo veći individualni kvalitet od nas. Stekli su prednost na početku i do kraja su je održavali svojim kvalitetom. Kontrolisali su utakmicu sve vreme. Atmosfera na Banjici je fantastična. Mi ovo u Španiji nemamo i oni su im bili igrač više u bazenu", rekao je Fernandes.

(MONDO, foto: MN Press)