Partizan je u sredu u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 17:8 i tako došao do drugog trijumfa u borbi za treće mesto prvenstva Srbije, kojom je osigurao učešće u evropskim takmičenjima i naredne sezone.

"Treće mesto, to je i minimum i maksimum, zavisi sa koje strane se gleda. Ekipa je tokom cele sezone igrala najbolje, a nažalost nismo mogli da se umešamo između Crvene zvezde i Radničkog, jer nam je nedostajala nekolicina starijih i iskusnijih igrača", rekao je Vujasinović.

On je dodao da su u klubu presrećni zbog plasmana na završni turnir Lige šampiona.

"Samo učešće na završnom takmičenje je neka nagrada. Ne želimo da budemo šesti, svesni smo naših mogućnosti, iako znamo da smo u igračkom kadru iza svih tih ekipa", dodao je on.

Vujasinović je rekao da ga rezultat protiv Breše u poslednjme kolu grupne faze takmičenja ne zanima i dodao da će ga iskoristiti za uigravanje ekipe.

"Na završnom turniru neće biti lako, radićmo na tome već protiv Breše. Želimo da se podignemo i da se predstavimo u najboljem svetlu. Rezultatske ambicije protiv Italijana ne postoje, mene sve što zanima je igra".

Partizan će grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona završiti na trećem mestu grupe B iza Radničkog i Breše. Oni su u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili pet pobeda i četiri poraza.

Vujasinović je rekao da ekipa bez obzira na lošu finansijsku situaciju u klubu radi svoj posao na "vrlo ozbiljan način".

"Pare u klub nisu stigle, ali mi radimo svoj posao kako treba. Momci se bore, što za mesta u A reprezentacijama, što za juiorske, iako nisu dobili plate... Uopšte ne zna kada će ih dobiti, a i kada ih dobiju, kao da su to neke pare", rekao je Vujasinović.

On je izjavio da se uprava kluba bori da od sponzora dobije određeni finansijski priliv i dodao da će se te pare, ukoliko pristignu, biti potrošene za završni turnir.

"Velika je borba da se dobiju pare, na osnovu rezultata koje smo imali i koje su zarađene igrom. Uslovi na završnom turniru su znatno druačiji nego prošle godine u Beogradu, kada je domaćin plaćao smeštaj i put".

Trener crno-belih je istakao i da nije u redu vaterpolo stavljati u isti koš sa ostalim sportovima.

"Nije u redu da se VK Partizan gura u isti koš sa ostalim, milionskim budžetima u drugim sportovima. Ponosan sam na igrače što sve trpe u ovoj besparici, kao i na to što se suprotstavljaju znanto skupljim ekipama, koje imaju enormne budžete".

Završni turnir vaterpolo Lige šampiona održaće se od 29. do 31. maja u Barseloni.