U duelu dva od tri najtrofejnija vaterpolo kluba u Evropi, bolji je bio srpski velikan.

Vaterpolisti Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu zagrebačke Mladosti rezultatom 10:8 (2:1, 2:2, 3:3, 3:2), u derbi utakmici 11. kola A grupe regionalne Triglav lige.

Partizan, Mladost i italijanski Pro Reko imaju po sedam titula prvaka Evrope.

Duel vaterpolo velikana doneo je na Banjici očekivano zanimljivu i uzbudljivu borbu, a mladi tim Vladimira Vujasinovića smogao je snage da sruši tradicionalnog protivnika za šestu pobedu u regionalnom takmičenju.

Partizan je skorom 6-5 zadržao četvrto mesto na tabeli, dok Mladost nakon trećeg poraza zauzima treću poziciju.

Golove za crno-bele postigli su Stojanović 3, Subotić i Jakšić po 2, Gilen, Mandić i Manojlović, a za Zagrepčane Milaković 3, Bukić 2, Lončar, Vukićević i Dašić.

Kasnije u subotu, vaterpolisti Radničkog savladali su u Kragujevcu ekipu splitskog Jadrana rezultatom 10:5 (4:1, 0:2, 4:0, 2:2).

Kragujevčani su zabeležili osmu pobedu i učvrstili se na drugom mestu na tabeli, iza riječkog Primorja s maksimalnim učinkom, dok su Splićani nakon devetog poraza ostali pretposlednji.

Golove za Radnički postigli su Dedović 4, Vrlić 3, Trajković, Chirić i Vuksanović, a za Jadran Vranješ 2, Milardović, Brlečić i Perić.

Ovom pobedom Radnički je napravio lepu uvertiru za duel trećeg kola Lige šampiona sa španskom Barselonetom, koji je na programu u sredu od 16.30 sati na bazenu kragujevačkog Sportskog centra "Park".