Sport je pobedio!

Mnogo prašine podiglo se oko vaterpolo utakmice Partizan - Galatasaraj u okviru Lige šampiona. Trebalo je da bude odigrana 29. novembra, ali je odložen zbog sukoba navijača
turskog kluba i Crvene zvezde u Istanbulu pred košarkaški duel dve ekipe u Evroligi, kada je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

U međuvremenu je odlučeno da meč bude odigran 17. januara, ali bez navijača. Nakon što se Partizan obratio pismom policiji, preinačena je prvobitna odluka i konačno je odlučeno - gledaoci mogu na Banjicu!

Sada je sve na navijačima Partizana, klubu i, na kraju krajeva, policiji. Svi treba da budu na visini zadatka, jer sport treba da bude jedina misao svih aktera. Uostalom, u Galatasaraju igra nekoliko srpskih i crnogorskih vaterpolista, pa je i to dodatni razlog da sve prođe sportski, da ne kažemo - normalno.

Predstavnici Vaterpolo kluba Partizan pozvali su navijače da ispune tribine na Banjici i istovremeno apelovali da navijaju fer i budu vetar u leđa ekipi.

"Želim da navijači napune tribine, da naprave pravi navijački ambijent i da daju ekipi vetar u leđa. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama. Bitno je da navijanje bude korektno", rekao je trener crno-belih Vladimir Vujasinović na konferenciji za novinare.

Na to se nadovezao direktor kluba Mirko Bradajić sa istom porukom.

"Konačno su se stekli uslovi da se meč odigra pred publikom. Nama je zbog toga izuzetno drago. Želimo da pokažemo da je vaterpolo avangardan sport. Mi smo sve razgovore obavili sa policijom, koja će obezbeđivati ovaj događaj. Očekujemo sjajnu predstavu", rekao je Bradajić.

On je dodao da na Banjici neće biti gostujućih navijača, a da ćeuslediti oštre kazne Evropske plivačke federacije (LEN) ukolikodođe do nekih nereda.

"U slučaju nekih nereda, uslediće kazne, a to će nama znatno otežati situaciju, kako u finansijskom, tako i u rezultatskom smislu. Molim navijače da navijaju sportski", rekao je direktor Partizana.

A sada o sportu...

Vujasinović je rekao da je Partizan u usponu forme i da veruje da crno-beli mogu do prvog trijumfa u Ligi šampiona (nakon dva početna poraza).

"Izuzetno sam zadovoljan igrama u poslednje vreme i mislim da ukoliko budemo odigrali kako smo odigrali nekoliko poslednjih mečeva možemo da dođemo do prve pobede u Ligi šampiona, odnosno da možemo da osvojimo tri boda. Nadam se da ćemo pokazati našu najbolju utakmicu do sada", rekao je Vujasinović.

Za Galatasaraj - maksimalno poštovanje.

"Reč je o ekipi sastavljena od srpsko-crnogorskih reprezentativaca ilibivših reprezentativaca i još nekoliko turskih perspektivnihigrača... Svi oni igraju jako dobro, veoma su težak protivnik. Bitnoje da uđemo dobro u meč i da imamo kontrolu nad njim", dodao je on.

Za turski tim igraju četvorica Srba (Nikić, Mihajlo Korolija, Aksentijević, Kljajević), četvorica Crnogoraca (Šćepanović, Mlađan Janović, Pasković, Vukčević, a sa klupe ih vodi Žare Petrović. Oba kluba nisu osvojila ni bod u dosadašnjem takmičenju Lige šampiona. Partizan je izgubio od Juga (3:5) i Solnoka (7:12), a Galatasaraj od Primorja (4:10) i Juga - 5:11.

Važna informacija je da utakmice počinje u subotu, 17. januara u 20 časova.