Mlada plivačica Anja Crevar, osvajačica prve bronzane medalje za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu, doputovala je iz Azerbejdžana u Beograd.

Crevar je istakla da je na Evropskim igrama ostvarila sve ciljeve koje je postavila sebi pre ovog takmičenjja.

"Prezadovoljna sam rezultatima koje sam postigla na Evropskim igrama. Ostvarila sam cilj, a to je bilo osvajanje medalje. Takođe sam popravila vremena na 400m i 200m mešovitim stilom onoliko koliko sam planirala i veoma sam zadovoljna svime što sam uradila u Bakuu", rekla je Crevar.

Selektor Bojan Race naglasio je da je ovo najveći uspeh srpskog juniorskog plivanja u poslednjih nekoliko godina.

"Ostvarili smo duplo bolje rezultate nego što smo najavili i očekivali. Anja je ostvarila pravi podvig i osvojila prvu medalju za žensko juniorsko srpsko plivanje i zaista joj čestitam na tome", rekao je Race.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki čestitao je Anji Crevar, njenom timu i klubu, kao i Plivačkom savezu Srbije.

"Osam zlatnih medalja koje su osvojene u Bakuu pokazatelj su jednog sistema koji je OKS uspostavio pre šest godina, a čije rezultate sada jasno vidimo. Rezultati koje su sportisti Srbije ostvarili u Bakuu sjajan su podstrek za narednu godinu i pokazatelj da će naši sportisti u Riju moći da se takmiče za najviše plasmane na Olimpijskim igrama", poručio je Višacki.