Pobede Partizana i Zvezde, 2. kolo Triglav lige
MN Press 

Posle početnih pobeda u petak, "večiti" rivali slavili su i u drugom kolu Triglav lige.

Partizan je na Banjici pobedio Radnički 11:7, gde je i Crvena zvezda savladala Vojvodinu 8:7.

U derbiju večeri, šampion je opravdao ulogu favorita protiv vicešampiona.

Vaterpolisti Partizana postigli su po gol više od Kragujevčana u svakoj četvrtini i tako izašli na kraj sa protivnikom željnim borbe - 2:1, 4:3, 2:1, 3:2.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Gavril Subotić, strelac četiri gola, a podršku je imao u Mateji Asanoviću, Nikoli Jakšiću i Nemanji Vicu, koji su pogodili po dva puta. Za poraženi tim trostruki strelac bio je Marko Martinić.

PARTIZAN: Rističević, Asanović 2, Radonjić, Vučinić, Subotić 4, Radojević, Jakšić 2, Vico 2, Tanasković, Tikas, Lazić, Brakočević, Manojlović 1.

RADNIČKI: Šefik, Stanojević, Blažević, Joksimović, Martinić 3, Živadinović, Mladenović, Lekić 2, Panajotović 1, Bosić, Manić 1, Tomašević, Dobožanov, Ganić.

Na istom bazenu, Zvezda je tesno pobedila Vojvodinu, koja je prekjuče protiv Partizana postigla samo jedan gol i to u poslednjem minutu. Tim Riste Maljkovića preokrenuo je večeras rezultat posle zaostatka na poluvremenu i upisao i drugi trijumf ove sezone.

Partizan i Zvezda imaju skor 2-0, Radnički i Vojvodina 0-2.

U preostalim utakmicama 2. kola regionalne lige, Jadran iz Herceg Novog pobedio je Mornar 7:5, a Jug se poigrao sa POŠK-om, 23:3.

U sledećem kolu, 9. oktobra, Partizan će gostovati Mladosti u Zagrebu, Zvezda putuje u Rijeku, na meč protiv Primorja, Radnički će ugostiti Jadran, a Vojvodina Jug.