Srpski tenis nema više predstavnika na Olimpijskim igrama (ne računajući miks dubl u kojem bi posle odustajanja Jelene Janković, mogla neplanirano sa Nenadom Zimonjićem da nastupi Ana Ivanović).

Muški dubl u sastavu Nenad Zimonjić i Novak Đoković pretrpeo je poraz u drugoj rundi takmičenja od domaćeg para, Marsela Mela i Bruna Soareša, u dva seta (6:4, 6:4).

Srpski tandem naveo je da u datom trenutku nije moglo više, budući da nisu bili potpuno zdravi.

"Naravno da nam je žao što smo izgubili. Naravno da nije bilo sve idealno kako smo zamišljali. Najgore za sportistu je kad nije sto odsto zdrav da može da igra, što je ovde bio slučaj. Oni su zasluženo pobedili, sve čestitke Brazilcima. Mi smo dali sve što smo mogli u ovim okolnostima", rekao je Zimonjić posle meča.

Novak Đoković, za koga je i Boris Beker posle eliminacije u singlu od Huana Martina del Potra u prvom kolu izjavio da ima problem sa povredom, nije hteo da priča o zdravlju.

On je pokušao još "vruće glave" da sumira loš učinak na Olimpijskim igrama.

"Mislim da je suvišno sada pričati o tome, jer se sve završilo. Nastup na Olimpijskim igrama u singlu i dublu sigurno nije prošao kako smo želeli. Očekivali smo bolje. Čovek može samo da poželi jer ništa u životu nije zagarantovano, pogotovo ne u sportu, koji igra ovoliko ljudi. Ovo je globalan sport. Treba čestitati, nije ni prvi ni poslednji put, ali porazi na Olimpijskim igrama uvek bole više. To je to", rekao je prvi reket sveta.

Novak Đoković osvrnuo se i na srdačan doček u Brazilu, budući da je od dolaska u Rio dobijao ovacije na svakom koraku.

"Nekoliko puta u životu sam ovo doživeo, ali samo u svojoj zemlji. Brazilci su se stvarno potrudili da se osećam dobrodošlo, kao kod kuće, praktično. Tako da sam im jako jako zahvalan, povezao sam se sa njima za ceo život i mnogo sam zahvalan za ovu podršku", naveo je Đoković, koji će se posle oproštaja od Olimpijskih igara okrenuti seriji turnira na američkom tlu, koji slede.