Zamislite da uskom stazom, zapravo ulicama Singapura, vozite brzinom od preko 200 kilometara na čas i da u tom trenutku ugledate...

Na poslednjem nezvaničnom treningu pred borbu za startne pozicije na VN Singapura, dogodila se neverovatna stvar – veliki odrasli varan, odnosno "komodski zmaj", prošetao je preko staze i šokirao Maksa Ferštapena iz Red Bula koji se odmah javio radio vezom svom timu.

"Na stazi je džinovski gušter", uzviknuo je mladi Belgijanac i zapravo bio je u pravu.

"Izgleda da si imao bliski susret s Godzilom", našalili su se u Red Bulovom boksu, iako situacija nije bila bezazlena.Da je Ferštapen pri velikoj brzini udario u životinju ove veličine, pitanje je da li bi uspeo da zadrži kontrolu nad vozilom.

"Komodski zmaj" najveći je gušter na svetu, koji prema izgledu, veličini, ali i snazi čeljusti i brzini prilikom lova, više podseća na aligatore i krokodile, nego na guštere.

Azija i Okeanija jesu njihovo prirodno stanovište i ima ih mnogo, međutim kako se ovaj primerak našao u centru metropole kakva je Singapur, pa još na sred staze "instalirane" za Formulu 1, koja je postavljena danima uoči trke (nedelja, 14.00), ostaje misterija.

Rezultati poslednje nezvaničnog treninga:Inače, "komodski zmaj" veoma je opasna životinja, kojoj napad na ljude nije stran, jer se radi o mesožderu. Nema otrov u zubima, poput zmije, ali je pljuvačka ovog reptila toliko zagađena bakterijama, da je najveći broj onih koji su preživeli napad ove životinje momentalno dobio sepsu.

Pažnja, ako ga ugledate – bežite!

P. S. Može da dostigne brzinu i od 20 kilometara na čas u kratkom sprintu prema žrtvi.