Ostali sportovi

Odbojkašice DOMINANTNO - Srbija BEZ MUKE do četvrtfinala!

Naše reprezentativke savladale i komšije, čekaju boljeg iz duela Bugarske i Azerbejdžana.

Izvor: MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je u Ankari ubedljivo pobedila Rumuniju sa 3:0 u setovima (25:20, 25:17, 25:23).

Selektor Zoran Terzić je danas dosta rotirao, priliku da malo više igraju imale su odbojakšice koje nisu dobijale toliko šansi, a znale su da je iskoriste na pravi način i obezbede trijumf bez većih problema.

Odmarala je danas Tijana Bošković, Brankica Mihajlović je imala ograničenu "minutažu", ali to nije sputalo naše reprezentativke da prođu u naredni krug.

Naše rivalke nisu imale šansi za pozitivan rezultat, u poslednjem setu su najviše namučile srpsku selekciju, ali ipak nisu uspele da dođu do osvojenog seta.
Najefikasnija u našem timu bila je Ana Bjelica, upisala je 12 poena, dok su Mina Popović i Brankica Mihajlović postigle po 11 poena.

Naredni rival srpskim odbojkašicama biće pobednik duela između Azerbejdžana i Bugarske koji je na programu večeras u Budimpešti, a četvrtfinale kontinentalnog šampionata igra se u sredu 4. septembra.

Naša selekcija igra dominantno na ovom turniru, čini se da su odlično tempirale formu te da ona najbolja izdanja tek slede. Sigurno je da če aktuelni šampion biti prvi favorit za osvajanje, ali svakako da put do pehara neće biti jednostavan.