Ostali sportovi

Zvezda pobedila Šabac u derbiju, PERFEKTNA nastavlja ka evropskoj eliti

Izvor mondo.rs

Odličan start sezone ekipe Igora Milanovića.

Izvor: MN Press

5/5.

To je učinak vaterpolista Crvene zvezde na kvalifikacionom turniru prve runde za Ligu šampiona, održanom u Šapcu.

Ekipa Igora Milanovića slavila je u svih pet utakmica, a za kraj turnira i "overu" prvog mesta pobedila je i domaćina, šampiona Srbije.

Zvezda - Šabac 11:10 (2:4, 3:2, 3:2, 3:2)

Mladi Marko Janković postigao je pet golova za crveno-bele i bio nezaustavljiv za domaće. U utakmici sa mnogo uzbuđenja i nekoliko preokreta, Beograđani su bili uspešniji i sa optimizmom dočekuju nastavak borbe za Ligu šampiona, ka kojoj će ići i Šabac, drugoplasirani na ovom turniru.



Šabac: Filipović, Eraković 1, Ilić, Repanović 1, Radulović 1, Vasić 3, Rogač, Gomez, Vasović, Vučinić 3, Matković, Velkić 1, Vukadinović.Trener: Andrić.

Crvena zvezda: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Šulc, Vasin, Ilić, Janković 5, Rađen, Vukićević 2, Gusarov 2, Radović 1, Ivanov. Trener Milanović.

Šabac: igrač više 11 (5), dva igrača više 2 (0), peterci 4 (3)
Crvena zvezda: igrač više 10 (4), peterci 1 (1).

Pored dva srpska kluba, kvalifikacije će nastaviti i Dinamo iz Moskve i Oradea, dok su ispali Apolon i Galatasaraj.

Druga runda kvalifikacija biće odigrana od 13. od 15. septembra, a u njoj će učestvovati i Jadran Split, grčki Vuljagmeni, španska Terasa, Breša, mađarski OSC, nemački Potsdam, Strazbur i Lokomotiva Tbilisi. 

Takođe, u toj fazi će igrati i četiri tima koja su se kvalifikovala na turniru u Barseloni. To su Barselona, Sintez iz Kazanja, Pej Deks Natasjon iz Francuske i Steaua iz Bukurešta.

Žreb za drugu rundu biće održan u ponedeljak.