Ostali sportovi

Tužne vesti: Slavna španska skijašica pronađena mrtva

Izvor mondo.rs

Policija u Madridu saopštila da je pronađeno beživotno telo prve osvajačice medalje na ZOI za Španiju Blanke Fernandez Očoe deset dana nakon što je prijavljen njen nestanak

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Bivša španska skijašica i osvajačica olimpijske medalje Blanka Fernandez Očoa pronađena je mrtva deset dana nakon što je porodica prijavila njen nestanak.

Policija je saopštila da je beživotno telo Blanke Fernandzs Očoe pronađeno u sredu u šumi severno od Madrida, a da uzrok smrti nije poznat.

Njeno telo pronašao je pripadnik civilne garde, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi.

Blanka Fernandez Očoa imala je 56 godina.

Pročitajte i ovo

Policija je nakon prijave porodice da je skijašica nestala pokrenula opsežnu potragu, najveću u tom području, koja je uključivala i obilaženje veoma nepristupačnog terena.

Pretraživao se šumoviti predeo mesta Kerkedilja, u području visokom oko 1.900 metara. U potrazi su učestvovali policijaci, obučeni volonteri, psi tragači, a korišćeni su i dronovi.

Blanka Fernandez Očoa poslednji put je viđena 23. avgusta za volanom crnog mercedesa, u predgrađu Madrida, a policija je nakon toga pronašla njeno vozilo sa ličnim stvarima, koje nije bilo oštećeno.

Sestra bivše skijašice izjavila je da je porodica znala da Blanka voli da provodi vreme u prirodi i nije isključila mogućnost da joj se dogodila nesreća.

Blanka Fernandez Očoa je prva Špankinja osvajačica medalje na Zimskim olimpijskim igrama.

Ona je 1992. u Albervilu osvojila bronzu u slalomu.

Učestvovala je na četiri olimpijska takmičenja između 1980. i 1992. godine.