Ostali sportovi

ANKETA: Hajde devojke, može li Srbija ponovo do ZLATNE medalje?

Izvor mondo.rs

"Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobediti", poručio je selektor Zoran Terzić pred novo finale Evropskog prvenstva za naše odbojkašice.

Izvor: Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved

Napred, dame!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će danas (8. septembar) od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva braniti titulu šampiona protiv domaćina Turske.

Srbija je u polufinalu pobedila Italiju (3:1), rivalke koje su "pale" prethodni put u borbi za zlatnu medalju, pa je tako izboreno četvrto finale na EP i prilika da odbranimo zlato osvojeno pre dve godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Aktuelne evropske i svetske šampionke u finalu će igrati protiv domaće selekcije, koja je polufinalu izbacila Poljsku (3:1).

Jasno je da će Turkinje imati ogromnu podršku svojih navijača, ali verujemo da srpske odbojkašice mogu da se nose i sa takvim stvarima, pa da će na terenu pokazati da su i dalje najbolja ekipa na starom kontinentu.

"Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobediti bilo koju ekipu od ove dve, a ako ne igramo, obe igre imaju šansu da nas dobiju", rekao je naš selektor Zoran Terzić pre nego što je bilo poznato ko će biti rival Srbije u borbi za zlatnu medalju - Poljska ili Turska. Pomalo strahuje zbog naklonjenosti sudija domaćinima, ali ne treba unapred misliti o tome...

Utakmica između Turske i Srbije igra se od 18.30 uz direktan prenos na TV Arena Sport, dok je m
eč za treće mesto između Italije i Posljke na programu od 16 sati.