Ostali sportovi

Doček odbojkašica večeras na "starom mestu": Trubači, hor "Čarolija"!

Izvor mondo.rs

Dođite da ih pozdravite, zaslužile su... Skupština grada Beograda organizuje doček odbojkaške reprezentacije Srbije ispred Starog dvora - trubački orkestar Dejana Petrovića i dečiji hor "Čarolija".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zaslužile su!

Srpske odbojkašice su u nedelju u Ankari odbranile titulu šampiona Evrope pobedom u finalu nad domaćinom Turskom, i to posle pet setova (3:2).

Tim povodom, naša zlatna ženska odbojkaška reprezentacija Srbije biće svečano dočekana ispred Skupštine Beograda u ponedeljak 9. septembra u 21 čas, nadamo se uz još više ljudi nego pre dve godine.

Povezane vesti

"Kao i mnogo puta do sada, priredili ste veliku radost građanima Srbije i učinili nas ponosnim. Beograd će kao i uvek dočekati svoje šampionske. Doček će biti organizovan u ponedeljak uveče na čuvenom Balkonu skupštine grada u 21.00. Pozivamo sve Beograđane da dođu na još jednu šampionsku žurku i zajedno pozdravimo naše šampionke", naveo je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević u saopštenju.

Muzički program dočeka počinje u 20.30 časova na platou ispred Starog dvora. Direktno sa bine program će prenositi Radio-televizija Srbije.

On je pozvao građane da dođu u Beograd i da proslave osvajanje zlatne medalje, zajedno sa evropskim šampionkama, kako bi im pokazali "koliko su nas obradovale i učinile ponosnim".

Na pitanje novinara da li će biti dočeka i za košarkašku reprezentaciju Srbije, Radojičić je rekao da je Srbija sportska nacija.

"Biće puno slavlja. To je takmičenje, borba. Verujem da ćemo pobediti", poručio je gradonačelnik.