Ostali sportovi

Odbojkašice NA BALKONU: Vidimo se ovde i posle ZLATA u Tokiju!

Izvor mondo.rs

Veličanstven doček ispred Skupštine grada Beograda za evropske šampionke. Pala i nova obećanja...

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Mada je bilo najavljeno da će ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na beogradski aerodrom sleteti nešto pre 19.30, one su u prestonicu iz Istanbula stigle sa više od sat vremena zakašnjenja.

Naša selekcija je na aerodrom "Nikola Tesla" sletela u 20.38, a oko 22 sata pojavila se na terasi Skupštine grada Beograda.

Usledio je glavni i najlepši deo večeri...

Nekoliko hiljada navijača (oko 7-8 hiljada) pozdravilo je nove stare šampionske Evrope.

"Ovaj balkon je san svakoj devojci ovde pred vama. To je zašto one igraju. To je i san svakoj devojčici koja počinje da igra odbojku, ne zbog balkona, nego zbog vas i vaše ljubavi prema nama. Svaka devojka koja počne da igra odbojku zbog vas, znajte da ste učinili veliku stvar za naš sport", rekao je selektor Zoran Terzić okupljenim navijačima.

Odbojkašice i članovi stručnog štaba su pojedinačno izlazili na balkon, uz aplauz okupljenih navijača.

Posle predstavljanja ekipe intonirana je himna Srbije, koju su članovi reprezentacije i navijači zajedno otpevali.

Navijači su velikim aplauzom pozdravili najbolju igračicu turnira Tijanu Bošković i uzvikivali "MVP".

"Jako mi je drago što treću godinu zaredom imamo priliku da budemo ovde s vama. Osetili smo vašu podršku i to nam je bio dodatni motiv da budemo još jače. Hvala vam mnogo", rekla je Boškovićeva.

Kapiten selekcije Srbije Maja Ognjenović kazala je da je "naći prave reči i obratiti se navijačima mnogo teže nego igrati finale pred 14.000 rivalskih navijača".

"Hvala za ljubav i podršku! Vidimo se sledeće godine na ovom istom mestu sa istim povodom (Olimpijske igre)."

Srednji bloker Srbije Stefana Veljković imala je poruku za navijače.

"Hvala što ste još jednom došli da nas pozdravite. Svaki put osećaj je poseban i ima veliku emociju, nadam se da ćemo sledeće godine biti ovde svi zajedno da slavimo olimpijsko zlato", rekla je Veljković.

Srpske ;odbojkašice juče su postale šampionke Evrope, pošto su u finalu sa 3:2 pobedile Tursku.

Zlatnu medalju osvojile su Maja Ognjenović, Bianka Buša, Silvija Popović, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Mina Popović, Brankica Mihajlović, Slađana Mirković, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Bojana Milenković i Jelena Blagojević.

Srpske odbojkašice su u Turskoj odbranile naslov prvaka Evrope, pošto su u finalu u nedelju uveče savladale domaćina 3:2.


22:13 - "Hvala Srbiji, Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji i svuda odakle nas prate. Ovaj balkon je san, ali ne zbog samog balkona, već zbog svih vas koji dolazite zbog nas. Hvala vam puno",
rekao je selektor Terzić.

22:09 -
Prve su se publici obratile Stefana Veljković i Tijana Bošković.

"Hvala vam što ste još jednom došli da nas pozdravite. S obzirom da smo ovde sa vama sve češće, svaki put ima svoju emociju. Nadam se da ćemo ovde svi zajedno dogodine slaviti olimpijsko zlato",
rekla je Veljković.

"Drago mi je što treću godinu zaredom dolazimo ovde. Osećali smo podršku tokom cleog prvenstva i to nam je bio motiv više",
rekla je Bošković, na šta je publika uzvratila uzvicima "MVP, MVP".

"Pričati vama sa balkonom i naći prave reči da vam se zahvalimo je pet puta teže nego igrati utakmice protiv Turkinja i 14.000 ljudi. Hvala vam za najveću ljubav koju osećamo, ma koliko da smo daleko",
istakla je Ognjenović i potom "zakazala" novo okupljanje za narednu godine, posle OI u Tokiju.

22:05 - Najveće aplauze pobrale su kapiten Maja Ognjenović i MVP Evropskog prvenstva Tijana Bošković, kao i selektor Zoran Terzić.

22:03 -
Maja Ognjenović se obratila medijima na aerodromu "Nikola Tesla".

"Celo leto smo se spremale za ovo i kada vidim kako su nas dočekali najbliži... Ovo je ono za šta živimo i radimo. Preplavljene smo emocijama, ali nadam se da će u narednim danima emocije da se slegnu i da ćemo postati svesne našeg uspeha",
rekla je Ognjenović, a prenosi Tanjug.

22:00 - Tačno u 22 sata, počele su da izlaze i naše odbojkašice! Tu su, između ostalih, bile Maja Aleksić, Bojana Milenković, Teodora Pušić!

21:58 - Prvo su na balkon počeli da izlaze treneri i članovi stručnog štaba, a dočekali su ih gromoglasni uzvici publike.

21:55 - Naše odbojkašice su stigle u gradsku Skupštinu i sada primaju čestitke od svojih domaćina. Kapiten Maja Ognjenović nosi evropskih pehar!

21:50
- Iako odbojkašice još uvek nisu stigle u Skupštinu grada, na platou ispred balkona je sjajna atmosfera. Trubači prave odličnu atmosferu, dok publika uživa u nastupu Dejana Petrovića i njegovog Big benda.

21:22
- Kako javlja Tanjug, odbojkašice su na aerodromu dočekali mnogobrojni navijači i rodbina, koji su ih pozdravili aplauzom i ovacijama uz povike "Srbija, Srbija". Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije i Poštanske štedionice zlatnim devojkama uručili su cveće, dok su mnogobrojni obožavaoci nestrpljivo čekali da uzmu autograme i da se fotografišu.

21:11
- Kako se bliži dolazak odbojkašica, ispred Skupštine je atmosfera sve vrelija. Veliki broj ljudi se skupio ispod balkona, čekajući da pozdrave šampionke Evrope.

Povezane vesti