Ostali sportovi

Vučić ugostio odbojkašice: ČEKAMO ZLATO u Tokiju, POVEĆAVAMO nagrade!

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik Srbije najavio da će država za svako zlato na OI 2020. nagraditi sportiste sa po 50.000 evra. Od odbojkašica dres i lopta. "Ne kitim se tuđim perjem, ovo je vaš uspeh", rekao Vučić. Poruka za selektora: "Ostani DOŽIVOTNO".

Odbojkašice Srbije bile su u utorak na prijemu kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, nakon što su u nedelju uveče odbranile trofej prvaka Evrope, na prvenstvo održanom u Turskoj.

Predsednik Srbije je ugostio evropske šampionke i izrazio zahvalnost na veliko uspehu za srpski sport. Poželeo im je da nastave da nižu uspehe, usput obećavši da će država nagraditi njihove odlične rezultate.

"Hvala vam i na medalji i na doprinosu još boljem ugledu Srbije. Narod se obradovao vašem uspehu, više nego što mislite", rekao je Vučić u Predsedništvu, a prenosi Tanjug.

Predsednik je poručio odbojkašicama da od njih očekuje zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju i dodao da zna da će to biti teško zbog Kine, Rusije i drugih velikih zemalja. Vučić je najavio da će država dodatno povećati nagrade za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, te da će svako moći da dobije 50.000 evra za najsjajnije odličje.

"Beskrajno vam hvala, napravile ste ogroman pomak u sticanju ugleda Srbije. Ženski sport je po popularnosti sve više ispred muškog, ne računajući fudbal", napomenuo je on.

Vučić je podsetio da je odbojkašice dočekalo nekoliko hiljada građana, kao i da su uz njih bile osim Srbije i Republika Srpska i veliki deo ljudi u Crnoj Gori. Prenos finalne utakmice je, kako kaže, bio najgledaniji i u Turskoj, gde je 15 miliona gledalaca pratilo meč.


"Sve ukupno 450 miliona ljudi, što je gotovo cela Evropa, moglo je da vidi uspeh Srbje da imamo najbolje sportiste, odbojkašice."

Vučić je napomenuo da se kiti tuđim perjem, s obzirom na to da godinama nije bio ni na jednoj utakmici i istakao da je to uspeh odbojkašica, a da je na državi da obezbedi uslove.

"Njihova ljubav prema otadzbini je veća od novca koji imamo. Mi ćemo da radimo državni posao, da obezbedimo i poboljšavamo uslove i siguran sam da ćemo u tome uspeti", rekao je Vučić.

Predsednik se našalio sa selektorom Zoranom Terzićem, koji je dugogodišnji šef stručnog štaba ženske reprezentacije i poručio mu da ostane na tom mestu doživotno i da spremi nekoga da ga zameni "za 45 godina".

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović zahvalila je na čestitkama i rekla da odbojkašicama ne preostaje ništa drugo osim da se zahvale na izvanrednim uslovima koje država i savez pružaju.

"Trudićemo se da ispunimo očekivanja i da se vidimo istim povodom, na istom mestu uskoro", rekla je Ognjenović.

Odbojkašice su predsedniku poklonile dres sa brojem 1 i njegovim prezimenom, kao i loptu sa potpisima svih odbojkašica.